Home / Histori (page 34)

Histori

Shpalosje kujtimesh

Shpalosje kujtimesh në valën e luftës për liri e bashkim kombëtar (Fragment i shkurtër nga libri në dorëshkrim me kujtime.) Nga autori: Avdi Ibrahimi Nëse nuk gabohem me atdhetarin Zaim Beqiri nga Tetova, jam njohur nëpërmjet Fatos Aliut, jemi takuar ...

Read More »

PELLAZGËT KANË FOLUR DHE SHKRUAR SHQIP

Kohët e fundit kanë dalë shumë studiues, historianë dhe pellazgollogë amatorë që me hipotezat dhe argumentet e tyre, janë kundër tezave të deritanishme të prejardhjes së shqiptarëve dhe grekëve, por që nuk gjejnë mbështetje nga institucionet tona të specializuara shkencore. ...

Read More »