Home / Histori (page 30)

Histori

Aristidh Kola: Shqiptarët që bënë Greqinë

Dhjetorë 28, 2015   Revista “Besa”, nisi botimin e saj si organ i Shoqatës së Arvanitasve të Greqisë, në vitin 1983 si revistë e përtremuajshme. Artikulli i Aristidh Kolës shfaqet në numrin e 5-të të “Besës” (qershor-korrik-gusht 1984), në kohën ...

Read More »

Viti 1912, Korrenspondenti danez nga Shkupi shkruan: “Makina e luftës në Maqedoni ka si tipar kryesor vrasjen e popullatës shqiptare. Ushtria ka shpërthyer në një luftë të llahtarshme gjenocidi”

Prill 19, 2019 “Nuk ka ditë të rri pa vrasjen e tmerrshme të Arnautëve. – Për të shmangur censurën e ashpër po e dërgoj këtë telegram përmes një korrieri të veçantë nga Yskyb për në Semlin”, rikujton MekuliPress gjenocidin serb ndaj kombit ...

Read More »

Mujdin Qerim Aliu (15.1.1974 – 14.4.1999)

14/04/2019 Dëshmorët Lufta e Ushtrisë Çlirimtare e Kosovës, edhe pse përkufizonte një trevë të caktuar shqiptare të pushtuar nga Serbia, ajo nga të gjithë shqiptarët liridashës kuptohej si luftë për çlirim dhe bashkim kombëtar, andaj radhëve të kësaj lufte iu ...

Read More »