Home / Histori (page 25)

Histori

“Moj e Burak More”

“Moj e Burak More”, çfarë fsheh historia e këngës 600-vjeçare shqiptare Hijet e ShqipërisëTelegrama Nga Media 3 javë më herët0 Sipas filologut arbëresh, Dhimitër Kamarda, kënga e ka origjinën tek arbëreshët e Italisë, të cilët sipas studimit të tij, u ...

Read More »

Kush ishte Jakup Ferri

Kush ishte Jakup Ferri Është folur, kënduar e shkruar shumë për tribunin, Jakup Ferri nga Pava. Por, fatkeqësisht deri në këtë verë thuaja as varri nuk i dihej. Një pinjoll i kësaj dere, Prof.Dr.Naser Ferri, ka përgatitur një biografi të ...

Read More »

Napoleon Bonapardi ishte Shqiptar !

Napoleon Bonapardi ishte Shqiptar ! Në librin e tij me titull “Enigma e origjinës dhe gjuhëve të pellazgëve, arianëve,  etruskëve,  dhe shqiptarëve”, profesori Robert D’Anxheli thotë se familja e ushtarakut dhe udhëheqësit të njohur francez Napoleon Bonaparta ka origjinë shqiptare ...

Read More »

Hasan Tahsini filozof i shquar

Hasan Tahsini filozof i shquar, dijetar i gjithanshëm, rektori i parë i Universitetit të Stambollit  on June 29, 2016 Agim Vuniqi Hasan Tahsini ishte një filozof i shquar, jo vetëm në një degë, por një dijetar i gjithanshëm. Ky filozof ...

Read More »