Home / Histori (page 24)

Histori

Nga arkivi i UҪK-së

  SHPËTIM GOLEMI: NA U VRA LUFTËTAR ‘KAVAJA’ – INDRIT CARA (31 MARS 1999) – Pashtriku, 31 mars 2019: Historia e Indrit Carës, që braktisi Londrën për çlirimin e Kosovës Së bashku me Bislim Zyrapin, shefin e SHP të UҪK-së, shkuam ...

Read More »

Mbi origjinën ilire të gjuhës shqipe, – Kumtesa e mbajtur në 1982 në Beograd nga dr. Idriz Ajeti, për të cilën ai mori kërcënime anonime – me një letër në fund të së cilës kërcënuesit shënuan edhe katër shkronja cirilike «CCCC».

Mars 29, 2019 Kumtesa e mbajtur në vitin 1982 në Beograd nga dr. Idriz Ajeti, për të cilën ai mori kërcënime anonime – me një letër në fund të së cilës kërcënuesit shënuan edhe katër shkronja cirilike «CCCC». Nga Idriz ...

Read More »

Ja,PD kur kishte Pushtetin?!!!

“Lotët e Otrantos” Moj Vlorë e bukur në gropë Skele e parë në Evropë Kjo shqiponjë me shirit zie Pse të fluturon mbi krye Këtu mu në shesh të Skelës Që nga marsi i pranverës? Yll më yll e Hënë ...

Read More »

Kryeministrat e Greqisë me origjinë shqiptare

13.07.2015 ( Nga Arkivi ribotim) Gjithnjë nga historia kemi mësuar se shqiptarët kanë bërë karrierë udhëheqëse politike në Turqi, Rumani, Itali, Egjipt. Por, shumë pak është shkruar dhe folur që shqiptarët ose grekët me origjinë shqiptare ishin shumë kryetarë dhe ...

Read More »

Shkruan: Fahri XHARRA Pse Serbia duhet të heshtë? kur e vej këtë pyetje e di edhe përgjigjën. Kjo është në nderin e saj që përfundimisht të bindet ,t`a bindë popullin vet se që të gjithë kanë qenë të mashtruar dhe ...

Read More »