Home / Histori (page 12)

Histori

Shkrimtari grek: Ju që fyeni shqiptarët duhet të dini se arvanitët ishin prijësit tanë të guximshëm në 1821-shin, këto janë të vërtetat e hidhura për helenët

August 5, 2019 Të vërteta të guximshme të shkruara nga shkrimtari grek Nikos Dimou. Historia është e patjetërsueshme, megjithatë grekët gjithnjë kanë shtrembëruar faktet në librat shkollorë, duke u transmetuar brezave të “vërteta të rreme”. Dimou, duke theksuar “alergjinë” e ...

Read More »

1924: Ja një dëshmi se banorët e Komunës së Mamushës, ishin shqiptarë dhe jo turq!

FM IMAGES 2019-08-03 KRYESORE Komuna e Mamushës është njësi administrative në pjesën jug-perëndimore të Kosovës.Në vitin 2008 Mamusha u shndërrua në Komunë dhe është ndër komunat më të vogla në Kosovë. Shndërrimi i saj në komunë u bë në kohen e decentralizimit. ...

Read More »

“Kur shqiptarët ishin qytetarë, stërgjyshërit e frëngjve dhe të anglezëve visheshin me lëkura bualli dhe rronin të futur në shpellat”

June 25, 2019 Faik Konica konsiderohet si një nga mendjet më të mprehta, por dhe shumë i hidhur me realitetin dhe shqiptarët. Më poshtë kemi përzgjedhur disa thënie të tij ndër vite: –Dëshira për hakmarrje është susta më e fuqishme ...

Read More »

Historiani grek: Ilirët janë popull i lashtë, shqipja më e vjetër se latinishtja

Në shumë raste faktet e dokumentuara rreth shqiptarëve ndër shekuj janë lexuar subjektivisht nga historianët grekë. Edhe pse mbetet i ndikuar nga nacionalizmi i zakonshëm i historianëve grekë, Dhimitri Bethanis pranon se ilirët janë të lashtë, po aq sa grekët. ...

Read More »

Urdhri i Enverit më 1962: Avion luftarak mbi Gjermaninë Lindore me fletushka

 July 10, 2019 Një avion shqiptar, udhëton e hedh mbi Gjermani 15 mijë fletushka kundër aleancës së Ulbrihtit me Hrushovin Ishte 22 janari i vitit 1962. Një avion modern për kohën  i Flotiljes së Aviacionit  Luftarak Shqiptar, kishte ndërmarrë fluturime ...

Read More »

MOIKOM ZEQO: 6 QYTETE ILIRE PA ZBULUAR (FOTO)

June 22, 2019 Shkruan: Moikom ZEQO Arkeologu dhe shkrimtari Moikom Zeqo zbulon situatën skandaloze të arkeologjisë shqiptare, në 26 vjetët e fundit. Zeqo dëshmon se në trojet shqiptare nuk është bërë asnjë përpjekje për zbulime më të hershme se qytetërimi ...

Read More »