Home / Histori (page 10)

Histori

Vatikani dhe tetë Papët me origjinë shqiptare që shërbyen në Selinë e Shenjtë?

 0 Sipas enciklopedisë italiane dhe veprës gjeniale të Daniele Farlatit “Ilyricum Sacrum”, thuhet se nga viset tona kanë qenë tetë Papë që drejtuan Vatikanin. Ata janë Shën Eleuteri, Shën Urbani I, Shën Kai, Shën Pali IV, Papa Gjoni IV, Papa ...

Read More »

Kronisti turk në vitin 1375: Dhunime, plaçkitje e rrëmbime në Arbëri

April 11, 2019 Bejlerbeu i Rumelisë, Timurta beu, ndërmori fushata të egra në tokat arbërore duke pushtuar të gjitha kështjellat me radhë. Sipas fjalëve të kronistit, komandanti i sulltan Muratit u kthye në kryeqytet me një pasuri të pafund që ...

Read More »

Po doli në shesh historia e shqiptarëve, nuk ka më Perandori Osmane

Haki Pasha, statist turk, ka thënë në fund të Shekullit të XlX- të: “po doli në shesh historia e shqiptarëve, nuk ka më Perandori Osmane”. l. Por, të shkruarit e vërtetë të historisë së shqiptarëve nuk rrëzonte atëherë, sikurse dhe ...

Read More »

Nëna e Skënderbeut, Vojsava Tribalda, ishte gjak i pastër Arbër

Burimet historike flasin për kohën e ardhjes së grekërve dhe të sllavëve në gadishullin Ballkanik (Ilirik). Për  shqiptarët nuk ka një informacion të tillë ,pasi nuk janë ardhacak, por autokton që kur lindi jeta në këtë rajon. Në histori sillen plot shembuj, që ...

Read More »

“Serbët vranë 500 000 shqiptarë”

May 31, 2020 Leo Freundlih, hebreu që protestoi kundër zhdukjes masive të shqiptarëve nga serbët në vitet 1912-1913. Holokausti mbi shqiptarët. Serbët vranë 500 000 njerëz Libri i tij “Akuza që ulërijnë” dëshmia e parë për shfarosjen kolektive të një ...

Read More »

Historia e gjakmarrjes së madhe në Tokën e Shenjtë, shqiptari që tentoi të ndalte Rothschildët dhe sulltani që lejoi krijimin e Izraelit

May 29, 2020 Formimi i lëvizjes Sioniste në fund të shekullit XIX ishte rezultat i erërave nacionaliste që filluan të fryjnë në gjithë Evropën. Lëvizja kërkonte një atdhe për popullsinë e shpërndarë hebrenje, e larguar nga Palestina që në vitin ...

Read More »

Serbët, grekët dhe turqit me kontrata sekret për të asimiluar shqiptarët e Maqedonisë! Kjo politikë vazhdon!

26-05-2020 E vërteta mbi shqiptarët e Maqedonisë Lëvizja Kombëtare Shqiptare, sidomos periudha e njohur në histori me emrin Rilindja Kombëtare Shqiptare, e cila synonte të grumbullonte mbarë trojet shqiptare në një shtet të vetëm kombëtar, në fillim në nivelin e ...

Read More »

Jemi në Pejë, është viti 1941…! Lexo fjalimin epik të Esat Mekulit: “Kosova dhe Çamëria plagë të randa dhe të paharueshme”

May 27, 2020 E pavarura MekuliPress ju sjellë copëzën historike nga fjalimi epik i Esat Mekulit për Çamërinë. Është viti 1941…, Pejë! “Kosova dhe Çamëria kanë çelë plagë të randa dhe të paharueshme në trupin e popullit t’onë, por i kanë dhanë ...

Read More »

A duhet ta besojmë se Shqipja u shkrua 5.000 vjet më parë?!

Argumente historike, arkeologjike dhe Gjuhësore mbi prejardhjen e Pellazgëve dhe zanafillën e Shqipes dhe Shqiptarëve Shkruan: Anastas SHUKE Studiues/Shumerolog Maj 2012 Dikur rilindasi ynë Faik Konica e cilësonte Shqipen – “gjuha e pashkruar”. Ka mjaft përpjekje mbi trashëgiminë Pellazge për ...

Read More »

Si I Asimiluan Shqiptarët Ortodoks Në Serb, Serbia E Ndihmuar Nga Rusia

 26 Maj, 2020   Gazeta në gjuhën serbe dhe turke si dhe këngë nacionaliste serbë që këndoheshin në shkollat serbe të hapura në Kosovë. Cila është  e vërteta për prejardhjen kombëtare të hulumtuesit ATANASIJE Urosheviqit (2) Dr.Qazim Namani Me rastin e ...

Read More »