Home / Histori

Histori

Athina në vitin 1790 e tëra ishte shqiptare! Aty kishte edhe Gjykatë Shqiptare!

Historiani gjerman shkruan: Athina në vitin 1790 e tëra ishte shqiptare! Aty kishte edhe Gjykatë Shqiptare! Shtegtarë të panumërt perëndimorë që vizituan Athinën në shekullin e nëntëmbëdhjetë pikasën një realitet që nuk e kishin parë asnjëherë në çoroditjet e tyre ...

Read More »

SHTABI I GJENERAL NIKOLLA LUBIÇIQIT NË LUFTË PËR SLLAVIZIMIN E KOSOVËS

Prof.Dr. Hakif Bajrami 5 prill 1981…. Zanafilla e luftës speciale për ta mbajtur nën robëri Kosovën deri në gjenocid, siç vepruan prapë serbët në Sanxhakun e Nishit më 1877 ( Lubiçiq, e pastaj Millosheviq)) dhe lufta shqiptare në anën tjetër ...

Read More »

PËR ENVER HOXHËN!

(Thënie nga personalitete botërore) 1. Xhimi Karter, ish President i Amerikës : “Mos e nënvlerësoni zotin Enver Hoxha, se ai është një kokë e madhe në fushën e diplomacisë!” 2. Henri Kizinger, ish Sekretar Shteti i SHBA: “Një nga udhëheqësit ...

Read More »

Mbreti Otto, mbreti i parë i Greqisë, i veshur në stilin shqiptar në respekt të qytetarëve të tij, me në dorë dekretin për krijimin e Bankës Kombëtare të Greqisë (1841), nga Nikiforos Lytras. (Otto von Bayern – 1815-1867) i dinastisë ...

Read More »

Thënie për shqiptarët:

 Nga: Avdi Ibrahimi “-Johan Fon Han: “Shqipja rrjedh nga ilirishtja dhe ilirishtja nga pellazgjishtja”. -Maurico Druon, sekretar i Akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia. dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në luftën e Trojës, ...

Read More »

Mozaikë mahnitës të zbuluar në Qytetin e Lashtë Pellazg të Zeugma

Një ekip ndërkombëtar arkeologësh kanë zbuluar tre mozaikë qelqi 2,200 vjeçarë, të ruajtur mirë në vendin e qytetit të lashtë Zeugma në Turqi. Qyteti i lashtë Zeugma, i njohur gjithashtu si Seleukia-mbi-Eufrat, ndodhet në provincën moderne Gaziantep, ku lumi Eufrat ...

Read More »

Dëshmori i kombit Shpend Berisha luftoi me trimëri për lirinë e atdheut

Ditar lufte/ Shkruan: Avdi Ibrahimi Çdo komb në botë ka heronjtë dhe dëshmorët e vet, poashtu dhe kombi shqiptar i ka heronjtë dhe dëshmorët që treguan trimëri e dashuri nëpër shekuj për atdheun e vet Shqipërinë, një dashuri të tillë ...

Read More »

“Unë Albin Kurti, biri i Zaim dhe Arife Kurtit nuk e njoh Gjyqin e Serbisë”

“Albin Kurti (në vazhdim A.K.): Albin Kurti. GJ: Emri i babait? A.K.: Zaim. GJ: Emri i nënës? A.K.: Arife Kurti. GJ: Mbiemri i vajzërisë së nënës? A.K.: Tahiri. GJ: Data e lindjes? A.K.: 24 mars 1975. GJ: Vendlindja? A.K.: Prishtinë. ...

Read More »

LUFTA E LËKURSIT – PARARENDSE E LUFTËS SË VLORËS

 Shkruan: Dilaver Goxhaj Tiranë, 4 shtator 2021 Gjatë vitit 1877 Harilla Trikupi, ministri i Jashtëm i Greqisë dhe përfaqësues i tërbuar i reaksionit grek, ka ndjekur një politikë thellësisht shoviniste kundër Shqipërisë. Nën maskën e aleatit të popullit shqiptar për ...

Read More »

MES GJURMËVE TË LASHTA ILIRE-DARDANE-SHQIPTARE

Shkruan. Akademik Abdulla Mehmeti  05, shtator, 2021) Çfarë duhet të dini për qytetin e Stambollit? Qyteti më i madh në Gadishullin ilirik* është STAMBOLLI, aktualisht me afërsisht 20 milionë banorë, i cili është qendër e pjesës evropiane të Republikës së ...

Read More »