Home / Author Archives: xhzeqiri

Author Archives: xhzeqiri

ATDHETARË… DHE TRADHËTARË

Shkruan: YLLI MEÇE (Leksion për të pa diturin apo “uomus ignorantus” Qemal Lame) Në radhë të parë desha të dija prej z. Lame se cili ishte motivi që ai rreth viteve 1992-93 kërkoi azil politik ne Gjermani , të kishte ...

Read More »

ARSIMIMI NË RMV DUKE BARTUR NXËNËSI NË SHPINË NJË KOSH ME FUSNOTA KUR PLANI MËSIMOR PËR SHKOLLËN FILLORE REKOMANDOHET ME P.S. (POST SKRIPTUM) OSE: “MË JEP NJË KOKËRR MOLLË TË THARËT E MË THUA : E SHEH SA E ËMBËL ËSHTË “MOLLA” QË TA DHASH”

Shkruan: Syrja Etemi Të nderuar mësimdhënës dhe prindë! Ministria e Arsimit dhe shkencës dhe Byroja e Zhvillimit të Arsimit e R.M.V. ka filluar një fushatë “shpresëdhënëse” (siç pëlqejnë ta quajnë boemët e zyrave) , kampanjë kjo që ka të bëjë ...

Read More »

Nëntë fëmijët e gruas sllave

Beqir Elshani (Skicë, shkruar në vitin 1993) Sa fëmijë keni, fisnike? – e pyeti gazetari gruan e vjetër sllave. Nëntë fëmijë, – u përgjigj gruaja e vjetër. A mund të na tregoni si quhen fëmijët tuaj? – vazhdoi të pyes ...

Read More »

Bekim Fehmiu – aktori i famshem shqiptar.

Bekim Fehmiu (1 qershor 1936–15 qershor 2010) u lind ne Sarajevë, ishte aktor i parë shqiptar që lujati në teatrin e Serbisë dhe Jugosllavisë, gjithashtu aktor i parë i Europës Lindore që ishte yll në Hollywood gjatë luftës së ftohët. ...

Read More »