Home / Author Archives: admin (page 4)

Author Archives: admin

4 lugë gjelle në ditë dhe kanceri zhduket! Shkencëtari i njohur rus zbulon ilaçin më të fuqishëm natyral

Sipas fjalëve të profesor Marmelski nga një ligjëratë, receta e tij është në të vërtetë ushqim që ndihmon tërë trupin dhe nëse është fjala për kancerin, do të ndihmojë të tërhiqet. Ilaçi i jashtëzakonshëm që mund të bëhet në shtëpi ...

Read More »

LOGJIKA POLITIKE DESTRUKTIVE QË I BËN LLOGARITË SIPAS INTERESAVE TË VETA

Abdulla Mehmeti Për ndryshimin e Kodit zgjedhor në Maqedoni, me një njësi zgjedhore dhe me lista të hapura   U tha, u bë: po digjet bishti i dhelprës, nuk digjet mali! Me qëndrimet e fundit të disa drejtuesve të partive ...

Read More »

COPËZA HISTORIE NGA BETEJAT E PANDALURA TË SHQIPTARËVE NË MAQEDONI PËR LIRI DHE TË DREJTA KOMBËTARE

Abdulla Mehmeti  Në të gjitha qytetet dhe vendbanimet shqiptare në Maqedoni, sidomos në Tetovë dhe rrethinë, rezistenca e popullit shqiptar kundër sundimit, shkeljes së lirive dhe të drejtave, shpërnguljes me dhunë të shqiptarëve, procesit të akulturimit, mohimit të gjuhës shqipe ...

Read More »

PJESËMARRËSIT E KONGRESIT TË MANASTIRIT U VRANË, HELMUAN, ANETEMUAN DHE IU ZHDUKËN VARRET

Abdulla Mehmeti “Dy janë ngjarjet më të rëndësishme që kanë bërë kthesa historike për popullin shqiptar në Maqedoni dhe kombin shqiptar në përgjithësi, Kongresi i Manastirit (1908) dhe Kuvendi për themelimin e Universitetit të Tetovës (1994), i pari për shkëputjen ...

Read More »

PËR ARRITJE TË OBJEKTIVAVE TË LUFTËS LIHET KOKA

Ragip Rugova Mungesa e gatishmërisë për ‘kompromis’, që motivohet me perceptim subjektiv të njërit apo të tjetrit se po lëshuan pe do humbin fytyrën në këto negociata të stërzorshme për marrëveshje koalicioni qeverisës, është vetëm njëra anë e medaljes. Madje ...

Read More »

LEGJENDA E SHQIPTARISË

Azem MUSLIU ​ ​ (Kushtuar veprimtarit kombtar, shkencëtarit e profesorit, Mr. sci. Rexhep Ahmetit, shokut tim të idealit)​ ​ Dielli prap do lindë,​ e jeta prap do qeshë,​ Lisa të mëdhenj si ti,​ Jo, nuk shohim shpesh!​ Na mësove, na ...

Read More »

AFERA E DRAIJFUSIT – ZOLA NË MBROJTJE TË SË VËRTETËS

  ​ Fajësia është gjendja në të cilën ndodhemi të gjithë ne, pavarësisht nga faji (Kafka)​ ​ Në vitet e fundit të shekullit XIX ndodhi në Francë një ngjarje e cila e tronditi, jo vetëm vendin, por edhe mbarë Evropën. ...

Read More »

Bizmarku dhe Jallta​

Afrim Morina​ ​ ​ Me kutin e Bizmarkut punuan Jallta dhe me kutin e Nynbergut, punoi Parlamenti Evropian​ Në Kongresin e Berlinit, Bizmarku pati deklaruar se:- “Shqipëria është thjesht një shprehje gjeografike”. Kjo moto i cyti popujtë sllavë të ndërrmernin ...

Read More »

Udhëheqësit shqiptarë këto 20-30 vjet e përgjysmuan popullin!

 Shkruan, Ragip Mexhuani Udhëheqësit shqiptarë këto 20-30 vjet e përgjysmuan popullsinë dhe tokën bujqësore ashtu siç i shkatërruan e i uzurpuan edhe fabrikat Këta politikanë këto 20-30 vjet për shkak të dëmeve që i kanë bërë vendit dhe popullit është ...

Read More »

Dallimi në mes Kolaboricionistit dhe tradhëtarit

Afrim Moirina               Sipas fjalorit të Gjuhës shqipe, këto dy fjalë nuk kanë dallim në mes vete. Ndonëse, fjala tradhëti, si duket, ka lindur më herët dhe rrallë herë e gjejmë fjalën Kolaboricionistit. Kolaboricionizmi, më shpesh na paraqitet gjatë ...

Read More »