Home / Author Archives: admin (page 30)

Author Archives: admin

HANKO,MOS SHKO NËPËR VARRE

PETRIT RUKA (Baladë) Tiranë, 19 shkurt 2019 Prej gati pesë shekujsh vazhdon keqkuptimi i madh se balada rrënqethëse: “Hanko mos shko nëpër varre, / Se të vdekurit i ngjalle, / Të gjallët i vdiqe fare”, është një romancë dashurie. Është ...

Read More »

Sipas Deklaratës së kombeve të bashkuara!

Eduan Uzairi Magjistër i të drejtës ndërkombëtare Zhelinë 17-02-2019 “Lehtësimi dhe respektimi i të drejtave dhe lirive të qytetarëve sipas Deklaratës universale” Sipas Deklaratës së kombeve të bashkuara, të vitit 1945 e cila u hartua nga 50 shtete të Botës, ...

Read More »

PËRVJETORË QË S´HARROHEN KURRË!​​

Shkruan: Fadil SHYTI Koshtovë, 13 Shkurt 2019 ​​ Sot është 19 vjetori i rënies heroike të dëshmorit, Avni Haradinaj nga katundi Koshtovë, rrethi i Mitrovicës. ​​ Me ndjenjat e dhembjes dhe të  krenarisë së ligjshme u përkujtua 19 vjetori i ...

Read More »

ÇAKORI DHE MITROVICA

Dilaver Goxhaj Çështja e copëtimit të Kosovës ka mbetur dhe vijon të mbetet kangrenë diskutimesh, mosmarrëveshjesh e dyshimesh prej kur kjo temë filloi në pragun e shpërbërjes së Perndorisë 623-vjeçare Osmane, e ndoshta edhe më herët. Kosova , duke qenë ...

Read More »