Home / Author Archives: admin (page 20)

Author Archives: admin

DOSSIER/ Ylli Meçe: Operacioni i dimrit, gjermanët, partizanët, por edhe ballistozogistët. Bashkëpunëtorët e nazistëve, përfaqësuesit feudoborgjezë dhe masakrat ndaj popullsisë shqiptare

 Marrë nga Gazeta Telegraf 28 Janar, 2019 Historia duke qenë se është një shkencë, e cila merret me studimin tërësive të fakteve e ndodhive dhe lëvizjeve historike, si dhe me interpretimin shkencor e dialektik në periudha historike të caktuara që kalojnë ...

Read More »

Albin Kurti me UÇK-në gjatë 99-tës, fotografi e rrallë! 02-Shkurt , 2019 Albin Kurti me ushtarët e UÇK-së gjatë 99-tës, fotografi e rrallë! Kryetari i Vetëvendosjes, Albin Kurti njihet si person që u ka mbijetuar shumë përballjeve të ndryshme në ...

Read More »

RRËFIME LUFTE​

Shkruan: Mevi  Babaj-Shyti (Rrëfime të vërteta, jo imagjinative) ​ Afërdita ishte shumë e lidhur me vendlindjen, mirëpo valët e jetës e kishin hedhur në mërgim. Aty nga mesi i viteve 90-ta,  duke dëgjuar një radio në Gjuhën Shqipe, në shtetin ...

Read More »

Bitcoin ky transicion i tmershëm.

Jemi deshmitar të një tranzicioni monetar ku po gjysëmkompjuterizohemi dhe bëhemi direkt të mvarur nga teknologjija! Ky tranzicion i tmershëm,dhe ky përjetim prej te telefonat”allo,allo posta”…deri te digitalizimi i skajshëm po më fut në ankth! Bitcoin është një pilotprogram i ...

Read More »

Ushtria serbe mori 9 avionë luftarakë shqiptarë, zbulohet tradhëtia e radhës së mafies politike shqiptare Pak para se të shpërthente Gërdeci, Sali Berisha zhduku shumicën e avionëve luftarakë shqiptarë, ja urdhrat për zhdukjen e MIG-ëve të famshëm Nëntë avionë luftarakë shqiptarë kanë rënë në duart e ushtrisë serbe. Kjo është një tjetër veprimtari antikombëtare e mafies politike shqiptare, e cila ka tre dekada që vjedh, shkatërron dhe sundon Shqipërinë. Nëntë avionë luftarakë të tipit Mig 14, 15, 17, 19 dhe 21, ranë në duart e serbëve pak se të shpërthente Gërdeci. Avionët janë shitur me çmime qesharake, përmes sekserëve serbë, me miratimin e Sali Berishës dhe nën kujdesin e ish-ministrit të Mbrojtjes Fatmir Mediu dhe ish-ministrit të Mbrojtjes, Arben Imami. Referuar arkivit të Ministrisë së Mbrojtjes, heqja e MIG-ëve të famshëm, u bë në bazë të disa urdhrave. “Urdhri nr. 531, dt. 25.10.2005, i ministrit të Mbrojtjes, “Plani i heqjes se avionëve MIG”. Urdhri i shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura nr. 561, dt. 21.11.2005, për “Ngritjen e grupit të punës për përgatitjen e procedurave të nevojshme në zbatim të planit për heqjen e avionëve MIG”. Urdhër i komandantit të Forcave Ajrore Nr. 2883/2, dt 25.11.2005, “Në zbatim të planit të heqjes të avionëve MIG”, mësohet nga arkivi i Mbrojtjes. Më vonë, qeveria Berisha nxori në ankand edhe pesë avionë të tjerë luftarakë. Shitja u realizua me argumentin se avionët nuk gjejnë më përdorim të mëtejshëm në Forcat e Armatosura dhe në kuadër të pastrimit të mbeturinave të komunizmit. “Lloji i procedurës se ankandit: Procedurë e hapur. Objekti i shitjes: Shitje të avionëve i ndarë në lote si më poshtë: Avion Jak-18 nr.1 1971 2.212.995, avion Jak-18 nr. 2 1971 2.212.995, avion Jak-18 nr. 3 1971 2.212.995, avion Jak-18 nr. 4 1971 2.212.995, avion Jak-18 nr. 37 1971 2.212.995. Përshkrim i shkurtër i objektit të shitjes: Ministria e Mbrojtjes synon të shesë avionë për përdorim jo ushtarak të cilat nuk gjejnë përdorim të mëtejshëm në Forcat e Armatosura. Sasia e mjeteve: 5 (pese) copë. Vlera fillestare: 11.064.975 (njëmbëdhjete milion e gjashtëdhjetë e katër mije e nëntëqind e shtatëdhjetë e pesë) lekë pa TVSH. (sipas përllogaritjes së vlerës fillestare nga Komisioni i Posaçëm për këtë qëllim). Data e zhvillimit të ankandit: 05.12.2012 ora:10.00 vendi: Ministria e Mbrojtjes. Afati i fundit kohor për dorëzimin e kërkesave për pjesëmarrje, data: 05.12.2012 ora:10.00 vendi: Ministria e Mbrojtjes”. Ministria i Mbrojtjes, gjatë qeverisë Berisha, përgatiti terrenin për t’i shitur, sekserit serb i kërkuar ndërkombëtarisht për trafik armësh, Sllopodan Tesiç, dy anije dhe tre avionë luftarakë. “Procedura e ankandit “Procedurë e Hapur” me objekt “Shitje mjete detare për përdorim civil” i ndarë në lote me vlerë fillestare 5.474.500 (pese milionë e katërqind e shtatëdhjetë e katër mije e pesëqind) lekë pa TVSH do të zhvillohet në datën 29.10.2012, ora 12:00. Njoftimi i ankandit për këtë procedurë shitje është publikuar në Buletinin e APP-së nr. 40, datë 08.10.2012. Data e parashikuar në këtë Njoftim ka qenë 28.10.2012, ora 12:00. Procedura e ankandit “Procedurë e Hapur” me objekt “Shitje të baterive” me vlerë fillestare 685.152 (gjashtëqind e tetëdhjetë e pesë mijë e njëqind e pesëdhjetë e dy) lekë pa TVSH do të zhvillohet në datën 29.10.2012, ora 10:00. Njoftimi i ankandit për këtë procedurë shitje është publikuar në Buletinin e APP-së”./Pamfleti

Ushtria serbe mori 9 avionë luftarakë shqiptarë, zbulohet tradhëtia e radhës së mafies politike shqiptare Pak para se të shpërthente Gërdeci, Sali Berisha zhduku shumicën e avionëve luftarakë shqiptarë, ja urdhrat për zhdukjen e MIG-ëve të famshëm Nëntë avionë luftarakë ...

Read More »