Home / Author Archives: admin (page 165)

Author Archives: admin

Pushteti i përfshirë nga frika

Ditët e qetësisë relative, krahasuar me atë që jemi mësuar të shohim e lexojmë, ndodhën disa “vogëlsira”. Vogëlsira, sepse buja e madhe mediale u fashitë, edhe pse këtë kohë relativiteti e përcollën, mohimi i historisë (1989-1992), me rastin e përvjetorit ...

Read More »

NËNAT QË VRASIN FËMIJËT

Shënim Nënat që vrasin fëmijët, kështu po e nisi tregimin. Në muajin prill të vitit 2013 në Australi ndodhi një tragjedi e rëndë që tronditi mbarë botën, për të cilën shtypi shkruante sipas ngjarjeve kronologjike për nënat që vrasin fëmijët. ...

Read More »

DHE DRITË U BË

Nga Iliriana Koleka Poezi DHE DRITË U BË Errësira e thellë u tkurr Qartësia breu dyshimet, me dhëmbë të bardhë plisesh Mugëtira e agimit u end si një vello e tejdukshme nusesh Majat e mprehta të bjeshkëve u mbuluan me ...

Read More »

Beqir Elshani: Anekdota

1. LETRA E GJYSHIT – Ime mbesë, ti me bashkëshortin dhe fëmijët jeni të mirëseardhur për vizitë në Bruksel, – kështu i shkroi gjyshi mbesës në Kosovë. – Më falë gjysh, nuk mund të vijmë t’ju vizitojmë në Bruksel, për ...

Read More »

ADEM DEMAÇI, SIMBOL I QËNDRESËS SHQIPTARE

Me rastin e 80-vjetorit të lindjes. Adem Demaçi lindi në Prishtinë më 26.02.1936. Është veprimtar për çështjen kombëtare në Kosovë, por edhe për të drejtat e njeriut. Kreu Shkollën e Lartë Pedagogjike në Shkup, vijoi studimet për shkencat juridike në ...

Read More »

Krisma e pushkës na ftoi për Prekaz !

Nga Bahri Bivolaku Vëllezërit Isak e Sadik Halili nga Dubovci i Vushtrrisë në mëngjesin e 5 Marsit të ’98 posa dëgjuan krismën e parë në Prekaz nisen atje pa hamendje, për të ndihmuar në luftë kundër sërbit, përkrah dajve dhe ...

Read More »