Home / Author Archives: admin (page 163)

Author Archives: admin

NË POLITIKË, NUK KA RASTËSI!

Afrim MORINA                Me 28 Nëntor, dolëm me disa shokë, për të pirë kafe dhe për të biseduar për ngjarjet tragjike që ndodhën në Durrës e rrethinë dhe qytete të tjera. Ishin shumë tronditëse gjithë ato pamje, që shfaqeshin ...

Read More »

KUVËND I MËNDJES GOLËMASE..!

Nga Dilaver Goxhaj Të dashur bashkëfshatarë golëmas, kudo që jeni, ku jetoni e punoni..! Fati i keq, na detyroi, që të lëmë vendlindjen tonë të dashur dhe të bëjmë dy kurbete:- Një kurbet brënda teritorit Shqiptar dhe kurbeti tjetër, në ...

Read More »

Përpjekjet dhe Planet dashakeqe, kundër tragjedisë Shqipëtare!

Ngushëllimet me fjalë s’mjaftojnë për viktimat, po ashtu për të lënduarit dhe për viktimat që pronat e tyre u dëmtuan  nga tërmetet. Sensibilizimi i Shqipëtarëve kudo në botë, është  shenja më motivuese që do ia dalim mbarë edhe në këtë ...

Read More »

SHQIPËRIA –TËRMETI VDEKJEPRURËS

I madh e i vogël, në këmbë për Shqipërinë Një gjuhë e një racë Një flamur e një gjak Fatkeqësia natyrore – tërmeti, që e goditi Shqipërinë, ishte tmerrshëm. Kudo u panë skena apokaliptike. Flamuri i Gjergj Kastriotit, si rrallë ...

Read More »

PËRMASAT E KRIMIT SHTETËROR SERB NË KOSOVË

Recension për librin“… edhe ne dëshmojmë” të autorëve Shaip Emërllahu, Ahmet Selmani dhe Salajdin Salihu Përmasat e krimeve makabre serbe në Kosovë, nuk mund të kuptohen mirë pa e lexuar librin “… edhe ne dëshmojmë” të autorëve Shaip Emërllahu, Ahmet ...

Read More »

EDHE NË KËTO ÇASTE TË VËSHTIRA SHQIPTARËT DUHET TA DËSHMOJNË SE KANË SHTET!

Abdulla Mehmeti Për gjendjen e rëndë pas tërmetit në Shqipëri, ndjenjën e dhimbjes dhe solidaritetit vëllazëror, por jo vetëm kaq…   Të gjitha ndihmat dhe kontributet financiare të menaxhohen nga NJË QENDËR E VETME NË NIVEL TË SHTETIT, që të ...

Read More »

Shqiptarët mes katastrofave natyrore dhe fatkeqësive politike

Abdulla Mehmeti Në vendbanimet sipas fotografisë së parë jetojnë qytetarët shqiptarë, ndërsa në vendbenimet sipas fotografisë së dytë jetëjnë oligarkët, politikanët hajdutë, sunduesit kriminelë, me pasurinë e vjedhur të shtetit, taksat dhe djersën e popullit. Në një shtet kombëtar dhe ...

Read More »

nderuar, zoti Albin Kurti!

  Doemos do habiteni që po merrni këtë letër nga një i panjohur. Unë, quhem Pandeli Liko Zaka. Jam nga fshati Metaj, një fshat i vogël i njësisë administrative, Libofshë, rrethi Fier. Jam arsimtar në pension. Ç´më shtyu t´ju shkruaj ...

Read More »

LIBËR ME VLERA TË LARTA SHKENCORE QË DUHET LEXUAR ME LAPS NË DORË!?​

Xhemil Zeqiri Këto ditë e përfundova së lexuari librin, “Revansh Kolabracionistësh apo…”, të shkrimtarit të njohur gjirokastrit, Fitim Çaushi.​ Libri përmbanë 276 faqe, është një në libër me vlera të larta shkencore, me një mal argumentesh, nxjerë nga dokumentat arkivore, ...

Read More »