Home / Author Archives: admin (page 162)

Author Archives: admin

Kush ishte Jakup Ferri

Kush ishte Jakup Ferri Është folur, kënduar e shkruar shumë për tribunin, Jakup Ferri nga Pava. Por, fatkeqësisht deri në këtë verë thuaja as varri nuk i dihej. Një pinjoll i kësaj dere, Prof.Dr.Naser Ferri, ka përgatitur një biografi të ...

Read More »

Unë kam vaksinën kundër kancerit

Shuajp Kraja: Unë kam vaksinën kundër kancerit Nga Anxhela Ferra Shuajp Kraja është shkencëtari i parë shqiptar, shpikja e të cilit ka marrë patentën europiane. Dhe është pikërisht, krijimi i vaksinës kundër kancerit, me të cilën emri i profesorit nga ...

Read More »

Bashkimi me Shqipërinë nuk e asgjëson Kosovën

Gorani: Bashkimi me Shqipërinë nuk e asgjëson Kosovën September 27, 2016   Analisti politik dhe anëtari i Vetëvendosjes, Dukagjin Gorani, nuk pajtohet me tezën se përdorimi i simboleve të Shqipërisë, disa herë në kurriz të atyre vendore nga Lëvizja Vetëvendosje, ...

Read More »

Napoleon Bonapardi ishte Shqiptar !

Napoleon Bonapardi ishte Shqiptar ! Në librin e tij me titull “Enigma e origjinës dhe gjuhëve të pellazgëve, arianëve,  etruskëve,  dhe shqiptarëve”, profesori Robert D’Anxheli thotë se familja e ushtarakut dhe udhëheqësit të njohur francez Napoleon Bonaparta ka origjinë shqiptare ...

Read More »

Enveri ‘vodhi’ vetëm dy metra tokë!

nveri ‘vodhi’ vetëm dy metra tokë! Muharrem Xhafa* Në reagimin e fundit në gazetën “Dita” jam shprehur se nuk do të replikoja më. Po, kur shoh që nuk ndalen sulmet kundër Enver Hoxhës, edhe unë nuk kam përse i qëndroj ...

Read More »