Home / Author Archives: admin (page 142)

Author Archives: admin

Vitet e nëntëdhjeta dhe njëzet vjet më pas…

Nga Sylejman Krasniqi Dy-tri fjalë për migrimet e shqiptarëve të Kosovës! -Eksodet, deportimet shpërnguljet dhe migrimet paraqiten sikur të jenë sinonime të të njejtës fjalë. Por nuk është ashtu. Bile kanë dallime të dukshme mes veti. Secila nga këto dukuri ...

Read More »

15 vite pas, padrejtësia vazhdon!

Mitrovica-ura Në natën mes 3 dhe 4 shkurtit të vitit 2000, tetë muaj pas përfundimit të luftës, në veri të qytetit të Mitrovicës ndodhën trazira, të cilat ia përcaktuan fatin këtij qyteti në një drejtim krejtësisht të ndryshëm prej pjesës ...

Read More »

KU ËSHTË VARRI I ALEKSANDRIT TË MADH?

Varri i Aleksandrit të Madh gjendet sot në zemër të Aleksandrisë së Egjiptit. – Varri apo katakombi i zbuluar është në regjionin e Komel el Dika, në zemër të Aleksandrisë, gjashtëdhjetë metra nga xhamia e Nebih Danielit, ku sipas besimit ...

Read More »

Beqir Elshani: ANEKDOTA

1. [b]FJALA „ATEIST”[/b] – Arditë, çka do të thotë fjala „ateist”? – pyeti arsimtari nxënësen. – Ateist do të thotë njeriu që nuk beson (…) në qeveri, – u përgjigj nxënësja. – Po dihet që babain e ke të papunë, ...

Read More »

Po pres reagimin e Brukselit!?

“Kosova është djepi i Serbisë. Kosovën nuk do ta harrojmë kurrë”, ka deklaruar kryeministri i një shteti të huaj në brendësi të shtetit të Kosovës, Aleksandar Vuçiq. Deklarimet e tij nuk janë të frikshme e as të papritura, por është ...

Read More »

10 ÅR AV ARBETARE PRIVATIZERING “BALKAN”

“Det tog 10 år sedan fabriken privatiserades, men arbetarna är kvar på vägen, de fortfarande inte fått pengarna som tillhör. Därför deras strejker och protester fortsätter och kommer inte att sluta förrän de utövar sina rättigheter enligt efterfrågan”, sade rådets ...

Read More »