Home / Author Archives: admin (page 140)

Author Archives: admin

Albanere krænkes og ydmyges Albanere krænkes og ydmyges I Makedonien er albanerne langt den største befolkningsgruppe. Alligevel er albanerne her frataget elementære rettigheder. Det har i årtier givet anledning til konflikter og væbnede sammenstød. Af Xhemil Zeqiri, menneskerettighedsaktivist Kære Per ...

Read More »

Weekend i Makedonien-Forfatteren Jens Chr. Grøndahl

Weekend i Makedonien Aktuelt | 18.03.2000 | Side 20 | 3580 ord | Artikel-id: Z5660266  Forfatteren Jens Chr. Grøndahl tog til Balkan og byen Tetova i Makedonien for at deltage i et tribunal til støtte for den fængslede kosova-albanske forfatterkollega Ukshin Hotin. Det blev en lang rejse med mange refleksioner. af Jens Christian ...

Read More »

NDRYSHIMI NA DUHET SOT!

Shkruan: Avdi Ibrahimi Sundimtarin “PRONTO” dhe “NOSTALGJIKUN-JUGOSLLAV” këta skile vendorë të pushtetit të arritur nëpërmjet pazareve politike, po edhe ata ndërkombëtar që po ndihmojnë këtë keq-qeverisje e cila e ka kapur shtetin dhe ka instaluar në pushtet mashtrimin, jo-profesionalizmin, krimin ...

Read More »

SHPËRDORUESIT E BESIMIT TË UÇK-SË!

Shkruan: Avdi Ibrahimi E rëndë dhe e trishtuar është për mua, dita kur shkoj në Bankë për të marrë Pensionin Personal të Veterani-Luftëtarë të UÇK-së, më parë do të doja një punë, sesa, kur  detyrohem të shkojë të marrë këtë ...

Read More »

PARADOKSI SHQIPTAR

Shkruan: Medai Shaholli Aktuale, Opinion Nga temat pak ose aspak të trajtuara në Maqedoni është edhe ajo profilizimit dhe pozicionimit të partive politike në spektrin politik. Të gjitha subjektet politike shqiptare në Maqedoni, janë pozicionuar djathtas. Nuk ka asnjë asnjë parti ...

Read More »