Home / Author Archives: admin (page 10)

Author Archives: admin

DITA E ABËCËSË SHQIPE PËRBALLË HAJNAVE TË POLITIKËS

Abdulla Mehmeti    Është koha që ne shqiptarët ta shpallim një festë speciale: DITA E HAJNAVE! Pasuria personale e çdo hajni të pushtetshëm sot peshon më tepër se çdo objekt me vlerë kulturore dhe historike kombëtare, siç është objekti i ...

Read More »

SI TË SHPËTOJMË NGA KËTA POLITIKANË GËNJESHTARË E GRABITÇARË?!

  21. Nëndeor 2019 Nga Sheradin Berisha Nga zhvillimet politike të pasluftës në Kosovë kam mësuar se “elita politike” shqiptare s’ka asgjë të përbashkët me ndërgjegjen dhe moralin njerëzor. Madje jam bindur plotësisht, se kjo ‘specie’ si e tillë nuk ...

Read More »

Kohë e Maskarenjve si në kohën e Ali Asllanit!

Nëndor 21, 2019 Shkruan Arflet Selmani politikolog, Dikur në kohëra të ndryshme, u detyruam t’i lëshojmë vatrat tona nga presioni dhe dhuna që përdorën armiqtë tanë ndaj nesh. Ndërsa sot, largohemi nga pasojat e mungesës së kushteve ekonomike, sociale, perspektivës ...

Read More »

Kombi kosovar duhet çrrënjosur nga koka, edhe ligjërisht!

Afrim Morina             Derisa unë po i shkruaj këta rreshta, dy intelektual po rrahin mendimet, përmes faqebook-ut, për shtetin dhe pushtetin. Se si po e trajtojnë ata këtë temë, nuk kam njohuri, por, ma zgjoi kurreshtjen për ta trajtuar nga ...

Read More »

Hudhër Me Limon Për Të Pastruar Enët e Gjakut në 40 Ditë

12 Shtator 2019 Limoni dhe hudhra parandalojnë trombozën dhe ulin tensionin e gjakut. Bashkimi bën fuqinë! Kjo është një shprehje që gjen vend edhe në kuzhinë, sidomos në rastin e hudhrës me limonin. Kura e mëposhtme me limon dhe hudhër ...

Read More »

Historia e Safijes, 13-vjeçarja nga Dukagjini që u rrëmbye më 1563, konkubina që u bë

July 12, 2017  Nga Albert Vataj Numërohen në fakt një gjeneratë e tërë shqiptarësh që drejtuan Perandorinë Osmane që ndërtuan Stambollin por asnjëherë nuk kemi folur për rolin e grave në Perandorinë Osmane. Serialet historike që janë pritur me shumë ...

Read More »

Review of Xhemil Zeqiri’s latest book on the Albanian Question

Calling the Forbidden Fairy By Shqiptar Oseku Stockholm, Sweden, April 2005 In an old Albanian tale, a shepherd goes astray in the Damned Mountains and finds suddenly the dance lodge of the fairies. The fairest of them falls in love ...

Read More »

PËRSE VUAN KOSOVA PËRSE VONOHET STATUSI I SAJ?!

Shkruan: Xhemil ZEQIRI (Për fatin ton të keq vazhdon të jete aktuale) Po bëhen pesë vjetë pas përfundimit të luftës çlirimtare,dhe hyrjes së trupave ndërkombëtare në Kosovë dhe, instalimi i administratës ndërkombëtare të UMNIK-ut. Jemi dëshmitarë të situatave tejet të disfavorshme ...

Read More »

Ismail Kadare për gjeniun Enver Hoxha ( nga Akivat e Siplomacisë.dk)

Nga Ismail Kadare Kadare dhe Enver Hoxha Ismail Kadare: Një pasdite me shokun Enver Hoxha Tani që udhëheqësi ynë nuk është midis nesh, kujtimet për të marrin një përmasë e vlerë të veçantë. Ato janë pjesë e veprës së tij ...

Read More »

3 GËNJESHTRAT ME BRIRË!

Sami Kurteshi 12 Nëntor2019   LVV nuk ka bërë asnjë ankesë në Gjykatën Supreme të Kosovës për përfshirjen e votave të ardhura nga Serbia në rezultatet e votimit më 6 tetor 2019. LVV në çdo formë e ka luftuar këtë ...

Read More »