Home / Të ndryshme / Atentat i rëndë i gjuhtarëve perëndimorë kundër gjuhës së lashtë shqipe.

Atentat i rëndë i gjuhtarëve perëndimorë kundër gjuhës së lashtë shqipe.

Fotografia e Luan Shmilli
Fotografia e Luan Shmilli
Fotografia e Luan Shmilli
Fotografia e Luan Shmilli
Fotografia e Luan Shmilli
Luan Shmilli

 

Zbulohet krimi i pashembullt.

Akademia shqiptare ose ka fshehur faktin kriminal ose ka debilë akademike që nuk ndjekin zhvillimet botrore dhe tendencën e jo pak gjuhtarëve europianë që arrijnë gjer të heqin nga trungu i gjuhësisë indoeuropiane degën e vetme si e kanë quajtur gabimisht, gjuhen shqipe (në të vërtet gjuha shqipe sipas nesh, argumentur dhe nga te tjere; është trungu pellazgjik nga rrjedhin gjuhët e tjera dhe mjafton fjala ” At”. “Ma…ma…” qe ne rrjedhe shekujsh semantikë emrimorë, ky burim fillimor bëhet “p-at-ër,” “patre”, etj…qe ketu nuk eshte vendi.)

Hiqet përfundimisht nga pema indoeuropiane, në fund te shekullit që lam pas, gjuha shqipe…

Donkishote shkencetare europiane me francezin Saussure, amerikanin Chomsky, italianin Giuliano Lepschy, Diringer dhe disa të tjerë…

Është e mira te flasim vetem me fakte…

Pas autoreve që paraqesim pjeserisht me foto, pa diskutuar ketu rreth brendesise se tyre, qendron krimi perendimor kunder gjuhes shqipe dhe prejardhjes se saj (mungojne ilirët dhe padyshim pellazget..)

Revista italiane Fokus e vitit 1996 permban zhvillimin me te fundit botror te pemes se gjuhesise…krim ndaj gjuhes shqipe…

E vertete qe pushtimi i rende otoman ndaloi shkrimin e gjuhes shqipe por jo foljen e saj, ndërsa ofensiva e gjuhtarëve perëndimorë, vetëm pak muaj më parë se sllavët të zhvillonin, me njerzit e tyre ne qeverinë shqiptare, krimin e zhdukjes së shqiptarëve, me lufte civile në jug, dhe vetëm tre vjet më parë se barbaria e tyte në Kosove; ka paraprirë, si shihet qartë, zhdukjen nga trungu i gjuhësisë indoeuropiane, të gjuhës së stërlashtë shqipe, megjithse, shihet, se pas lindjes së njeriut të parë në Afrike, levizjeve te tij edhe për “kamikazet” shkencetarë europianë, ndaj gjuhes shqipe; Ballkani aktual është qendra nga ku u zhvilluan me tej gjuhet e tjera…(shiko fotot)

Nuk ka kurrsesi gjuhe pellazgjike, por “Nostratike”, mungon, në pemë, perfundimisht, gjuha ilirike dhe ajo shqiptare…

Së shpejti, analizë rreth këtij krimi të shëmtuar perëndimor, që akademikët shqiptarë ose nuk e dinë nga paaftësia e tyre ose e kanë pranuar, si të vertetë duke ja mbajtur fshehur kombit!

Alarm kombetar i shqiptareve të vertetë, për kundërpërgjigje shkencore.

Heqja e gjuhës shqipe nga trungu indoeuropian, kur është ajo vet trungu, agresioni më i rënde në fundshekullin e shkuar, ndaj shqiptareve!

Indinjohu!

Shperndaje per sa më shumë shqiptarë!

L.Shmilli, Genova, 22 shkurt, 2018

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...