Home / Opinion / ALBIN KURTI INTELEKTUAL I JASHTËZAKONSHËM!

ALBIN KURTI INTELEKTUAL I JASHTËZAKONSHËM!

 

Fotografia e Arflet Selmani

Shkruan/Mr.Arflet Selmani

Albin Kurti është i jashtëzakonshëm si intelektual. Por edhe përballja dhe sfidat e tij me problemet e krijuara për kaq vite në Rep.e Kosovës, do të jenë të jashtëzakonshme.!
Do të bëhet gjithçka, do të përdoren të gjitha mënyrat dhe mekanizmat ekzistuese për ta penguar qeverisjen e tij. Sepse, ai dhe politika e tij, është një risi në sferën e politikës tonë kombëtare.
– Albini do ta luftoj mentalitetin sundues.. dhe kjo nuk ju konvenon sundimtarëve.
– Do ta luftoj antivlerën.. dhe kjo nuk ju konvenon të pavlerëve.
– Do ta luftoj korrupsionin.. dhe kjo nuk ju konvenon të korruptuarëve.!

Qeverisjet paraprake.. do të zëvëndësohen me qeverisje të mirëfilltë, me vlera në përfaqësim, qeverisje të bazuar mbi sinqeritet, dhe dinjitet.
Do të jet goxha e vështirë sepse: Krimi, dhe e keqja kanë futur rrënjë për afër dy dekata. Dhe të mendosh se brenda një ose dy mandatesh të shkulen, dhe të zgjidhen të gjitha këto probleme është apsurde.
Mjafton që Albini dhe politika e tij të merret si model, si shembull sesi duhet të jet një lider i përgatitur, dhe sesi duhet të krijohen politikat për të qeverisur si duhet.

About admin

x

Check Also

ÇËSHTJA SHQIPTARE NUK ËSHTË ÇËSHTJE E SHAMIVE DHE FEREXHEVE TË ZEZA

Shkruan: Dr. Abdulla Mehmeti Aktuale Kujt i shërben hapja e këtij debati...