-!!-LUFTËTARI PËR LUFTËTARIN-!!-
(KUSHTUAR)
^^^Dilaver Goxhaj^^^

Nga shqipëria fluturim
Erdhi ne u Ç k me dhanë betim
Në tri shkronja e lavdis
Grushtë të fort i dhan Sërbis,,

Dilaver Goxhaj, Gjeneral me famë.
Shkaun e shkins e’hante me dhëmb.
Kur kërcite pushaka e ti
Shkaut të shkinës ethet ja ka shti..

Në Piramidën gjenarel të burrërisë,
Nën flamurin e Pavarësisë,
U nis dasma e Lirisë.
Grushtë të madh I’u dha Sërbisë

Ki burr i mbeti besnuk Atdheut,
Se është brezi i Qerqez Topollit,
Si Mic Sokuli në gryk të topit,,
E kishte thirr , Atdheu dhe Liria.
Vetëm një të mbëhet Shqipëria..

Vepra e tij për Atdhe dhe Liri..
Dardania mos të jetojë në robëri.
Në histori të gjatë, ndër shekuj
Kemi qen të fortë, çelik dhe hekur,

Nderojmë Atdheun dhe çdo fe,
Kombi të gëzoj veç nje atdhe..
Të jesh Luftëtar i lirisë
Eshtë një lule e mbirë e krenaris.,

Kurrë s’u trembe nga armiku
O arkitekti i U Ç K. së,
Hallkë e fortë je prej çeliku
Trishtimin ja fute armikut..

Nuri yt ish porsi yll drite
Nëpër sfida kurrë s’u gjunjëzove,
Nuk kishte humbje por gjithmon fitore,,
M’të shtrenjtën ja fale kombit,
Tash Gjeneral .ke emrin e Luftarit.

Nderë i madh, nderë i një fisi,
Me vepra të mëdha,………….
Me dymbdhjet ngjyra,shpirti freskohet
Vepra jote heroike kurrë nuk do të harrohet.

Vepra e jote është kryje fjalë..
Brezat kurrë s’do ta harrojnë,
Figurën tënde të palodhshme
Në piedestal lartë kombi do ta çojnë.

Mala Jazhincë Tetova,Ferizaj Dardani-03.05.2020

Fotografia e Mala Jazhincë Tetova
Fotografia e Mala Jazhincë Tetova