Home / 2022 / august

Monthly Archives: august 2022

Për dhunimin e vogëlusheve

Shkruan: Beqir Elshani Në faqet e shtypit shqiptar është botuar lajmi për dhunimin e 11-vjeçares nga pesë meshkuj, dhe njëra ndër to figuron teksti: ”I pandehuri ka kryer marrëdhënie seksuale pa dëshirën e të dëmtuarës”, prandaj fjalia ”pa dëshirën e ...

Read More »

Tentim Grusht-shteti në Kosovë

Nga: Gëzim Mekuli Dhuna nuk mbrohet duke përdorur dhunën si mekanizëm mbrojtës; sot në protestat kundër dhunës pamë dhunë fizike dhe dhunë verbale. Dhuna verbale ishte e shprehur ashpër, tmerësisht ashpër dhe me agresivitet, në pankartata dhe në afishe të ...

Read More »

Arratisja dhe dëbimi

Shkruan: Bislim Elshani Duke qëmtuar ca tema të shkuara të trajtuara prej meje një dekadë më parë, ngeca në këtë shkrim timin analitik komparativist, që pasi e rishikova, pashë se mund të ishte me interes për lexuesit. Po jua ofroj: ...

Read More »

SHQIPËTARËT DHE “IMPORTI” I FEVE

Nga: Jetnor Hoxhallari Fetë që egzistojnë në Shqiperi, nuk kanë asnjera origjinë shqiptare. Ato janë thjesht “importe” të perandorive të kohës. “Importimet” e fese behen ne tre menyra : 1- nga Pushtimi & Imponimi. 2- nga Shkembimet Tregtare 3- nga ...

Read More »

SHEREMETI NUK ËSHTË I VETMI…

Shkruan: Dr. Abdulla Mehmeti Shpalime historie Në lidhje me shkrimin tim të mëparshëm, të ditës së djeshme, ju përkujtoj se sa shumë pak e njohim ne shqiptarët historinë tonë të lashtë, shtrirjen e vendbanime dhe banorëve shqiptarë të shkapërderdhur gjithandej ...

Read More »

Kujt i sherbejne kokat e nxehta te opozites?!

Shkruan: Luan Qemal Baci 29 Gusht 2022 Opozitat shqiptare, ne Kosove dhe ne Shqiperi, jane ne sulm masiv, aspak te udhehequr nga parime dhe norma te shendosha morale e kombetare, kunder edhe veprimeve te mira, per popullin e atdheun, te ...

Read More »