Home / Të ndryshme / OSE SERBËT-ORTODOKS O SHQIPTARËT MYSLIMAN

OSE SERBËT-ORTODOKS O SHQIPTARËT MYSLIMAN

(Ja një paragraf i strategjisë se gjenocidit serb mbi shqiptarët)

“Ne Serbët nuk kemi armiq më të mëdhenj se shqiptarët, nëse duhet të ngremë kokën tonë, duhet të ulim kokën e tyre, nëse duhet të ndjehemi gjerë në territore, duhet të ngushtojmë hapësirat e tyre, nëse duhet të na dojë bota, duhet të bëjmë që bota të urrejë ata. Që shqiptarët të braktisin vendin e tyre, duhet me çdo kusht dhe me çdo mënyrë t’ua bëjmë jetën ferr! Të arrijmë deri këtu, së pari duhet t’u mohojmë origjinën dhe t’u vrasin krenarinë, tu shkatërrojmë vatrat, t’u ngatërrojmë emrat, t’u njollosim emblemat, dhe simbolet, gjuhën dhe zakonet, t’u rrëmbejmë gjithçka dhe t’i lëmë pa miq – rreth e rrotull. Të finalizohet kjo strategji duhet domosdoshmërisht, që antishqiptarizmi të jetë filozofia dhe deviza e vetme e shtetit tonë! Mosqenia e shqiptarëve është vetë ekzistenca e kombit serb. Puna shqiptarëve është shumë e vonshme, nesër them pse. E gjithë kjo luftë që u bë në mes vete u bë për fe, ata që nuk ndërruan fenë ndërruan gjuhën.

Perktheu: Festim-Bajram Z. Hoti

About admin

x

Check Also

Xhemil Zeqiri, veprimtar heroik i çështjes kombëtare shqiptare

/ Nga Arkivi i diplomcis.dk/ Epoka e Re, 24.01.2004 Prishtinë, janar – ...