Home / Lajme / Mehmeti: Në test për policë ishin pyetje të shkollës fillore, aplikuan mbi 11 mijë kandidatë vetëm 1000 e kanë kaluar

Mehmeti: Në test për policë ishin pyetje të shkollës fillore, aplikuan mbi 11 mijë kandidatë vetëm 1000 e kanë kaluar

1 prill 2022

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës, Samedin Mehmeti gjatë raportimit në Komisionin për Siguri, ka thënë detaje për konkursin për rekrutët e rinj.
Ai ka thënë se për përpilimin e aplikacionit janë konsultuar me profesorë të fakultetit të Edukimit dhe se konkursi ka qenë për testim të njohurive të përgjithshme.
Mehmeti ka theksuar se për njohurit e përgjithshëm pa u fokusuar në njohuri të thelluara akademike, janë kujdesur që të bëhet testimi i njohurive të aplikantëve me shkollë të mesme me sukses deri mesatarë.
Mehmeti ka treguar për konkursin që ishte për 250 zyrtarë policorë. Ai ka thënë se në këtë konkurs aplikuan 11.516 kandidatë, ndërsa nga 8000 kandidatë sa i ishin nënshtruar testit vetëm 1000 e kanë kaluar.


Kishte pasur ankesa për pyetje të vështira në test, por edhe për faktin se testi ka qenë online dhe ka pasur vështirësi.
“Gjatë shqyrtimit të aplikacioneve kemi vërejtur se një numër i madh i kandidatëve ka pasur rezultate të kalueshmërisë së shkollimit të mjaftueshëm apo të mirë. Komisioni e ka bërë publikimin e rezultateve dhe nga 8 mijë kandidatë që i janë nënshtruar 1 mijë e kanë kaluar dhe 7 mijë kanë dështuar. Ka pasur dilema se a e kanë kaluar shumë apo pak. Kemi pasur për bazë rekrutimin e vitit 2014 dhe 2018. Më 2014 janë ftuar 19550 kandidatë prej tyre 2881 e kanë kaluar kurse kanë dështuar 15000. Më 2018 numri i kandidatëve ka qenë 16705, e kanë kaluar 3847 kanë dështuar 9 mijë. Më 2021 11291 kanë aplikuar prej të cilëve kanë kaluar 1447”, tha Mehmeti në Komision.
Ai u deklaruar edhe për pohimet se pyetjet e testin kanë qenë të vështira për kandidatët.
Mehmeti tha se pyetjet janë bërë në konsultim me profesorët e Fakultetit të Edukimit dhe se kanë qenë të natyrës që mësohen në shkollë fillore dhe të mesme.
“Pas mbylljes së konkursit është themeluar komisioni përgjegjës për mbarëvajtjen dhe mbikëqyrjen e procesit. Për hartimin e pyetjeve nga matematika dhe gjuha shqipe ka pasur konsultim me profesorët e Fakultetit të Edukimit. Kurse nga fushat e përgjithshme Policia e Kosovës ka themeluar grupin punues që pyetjet të jenë të thjeshta të përgjithshme pa u thelluar në njohuri akademike, pyetje kryesisht që mësohen në shkollë fillore apo të mesme. Në këtë test me shkrim janë hartuar 6 mijë pyetje. Testi është përbërë nga 100 pyetje, dhe ishte koha 2:30 orë”, tha ai.
Drejtori i Policisë, Mehmeti, ka thënë se ky konkurs ka qenë testim i njohurive të shkollës fillore.

(marrë nga botasot)

About xhzeqiri

x

Check Also

Xhemil Zeqiri, veprimtar heroik i çështjes kombëtare shqiptare

/ Nga Arkivi i diplomcis.dk/ Epoka e Re, 24.01.2004 Prishtinë, janar – ...