Home / 2021 / december

Monthly Archives: december 2021

KOSOVA ME HALLE SHUMË

Shkruan: Beqir Elshani I dashur gjysh, sot është dita e parë e shkollës. Sa shumë jemi gëzuar. Burimi, më i vogëli vëlla është gëzuar më shumë se unë dhe Artani, ai hyn në klasën e parë. Jo vetëm që është ...

Read More »

Pamja e parë e një faraoni të ruajtur mirë

Amenhotep ka jetuar rreth 3500 vjet më parë, kishte flokë kaçurrelë, hundë të vogël dhe dhëmbë çuditërisht të hollë. Me ndihmën e tomografisë së kompjuterizuar, studiuesit më në fund kanë marrë një paraqitje të shkurtër të asaj se si dukej ...

Read More »

PËRGJIGJE KOMENTUESVE

Sejmen Gjokoli, Ilmi Mancaj, Hekuran Halili & Timo Merkuri, mbështetës të “shpikjes shkencore” të z. Vasil Toles, për shkrimin tim: “A do ta eliminoi Akademik Gjinushi, virusin e “iso-polifonisë”!” Nga:  FITIM ÇAUSHI Të nderuar zotërinj mbështetës së iso-polifinisë së Vasil ...

Read More »

VIKTOR HYGO PËR GRUAN

UÇK

  Shkruan: Dilaver Goxhaj Ai që thotë dashuri – thotë GRUA. Ah! Ah! Në botë ka një krijesë të plotëfuqishme – dhe kjo është GRUAJA. Pyetni atë demagogun Marius është apo s’është skllav i asaj tiraneshës së vogël Kozetë. Dhe ...

Read More »

REVOLTA E BUDALLENJËVE

LV

Nga Dr Sadri RAMABAJA Prishtinë, 28 dhjetor – Seanca e djeshme e Kuvendit  ishte e jashtëzakonshme. Kishte një të vetmen pikë të rendit të ditës – shqyrtimin e vendimit të Qeverisë për masat e emergjencës në kufizimin e energjisë. Sipas dokumentit ...

Read More »