Home / Opinion / ÇFARË MENDOJNË QYTETARËT E MAQEDONISË VERIORE PËR PROBLEMET GLOBALE?

ÇFARË MENDOJNË QYTETARËT E MAQEDONISË VERIORE PËR PROBLEMET GLOBALE?

O p i n i o n e
Sondazhi mbi opinionin publik, i realizuar nga Instituti për Demokraci Societas Civilis (IDSCS), në bashkëpunim me Qendrën presidenciale për edukim politik (QPEP).
– 65% e qytetarëve në RMV besojnë se COVID-19 është krijuar në laborator për të kontrolluar njerëzit;
– 72% e të anketuarve besojnë se bota sundohet nga disa familje të fuqishme;
– 46% qytetarëve besojnë se klima kontrollohet nga satelitët dhe radarët;
– 44% se janë regjistruar më shumë të vdekur nga COVID sepse Ministria e Shëndetësisë ka dhënë para;
– 46% se virusi është spërkatur nga aeroplanët dhe satelitët;
– 29% mendojnë se ndryshimet klimatike janë një sajesë;
– 57% mendojnë që mediat e mëdha përhapin gënjeshtra.
Hulumtimi tregoi se ekziston një potencial domethënës midis qytetarëve në drejtim të prirjes ndaj teorive të komplotit.

(30. XI. 2021)

Mund të jetë një imazh i teksti

About admin

x

Check Also

Merr “flakë” i gjithë Beogradi nga ajo që Albini tha në mediumin kroat për Vuçiqin dhe Putinin

20.12.2021 Në një intervistë për gazetën kroate, Vecernji List, kryeministri i Kosovës, ...