Home / Opinion / SHQIPTARË NË TURQI E GREQI!

SHQIPTARË NË TURQI E GREQI!

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

 Shkkruan: Dr. Musa Krasniqi

03.10.2021

SHQIPTARË NË TURQI E GREQI nuk ju trajtojnë as si minoritarë e jeni miliona! Shkundeni harresën një herë e mirë e tregojuni pushtuesve se kush në të vërtetë jeni! Kthejeni/zgjojeni dashurinë për gjuhën shqipe e Shqiptarinë, për gjuhën e popullin e parë të Evropës për nga lashtësia të cilit i takoni ! Kërkoni me zë të fuqishem e me këmbëngulësi zyrtarizimin e gjuhës shqipe dhe shkollës shqipe atje !

Ju kanë islamizuar e ortodoksuar për t’ju shkombëtarizuar! Mos harroni ju keni gjak shqiptari! Mos lejoni vdekjen për se gjalli! Mos lejoni poshtrimin!

Nuk ka vend për frikë. Sot bota e ka “syrin” e madh. Zyrtarizimi i gjuhës e shkollës shqipe në Turqi e Greqi është e drejt legjitime dhe elementare bazuar në numrin milionësh të shqiptarëve në ato dy vende.

Shqiptarë në Turqi e Greqi po i bëtë keto dy kërkesa seriozisht, masivisht e te vendosur jam i sigurtë që krejt bota perparimtare, demokratike e liridashëse do t’ju perkrahë e suksesi nuk do të mungoj. Kështu krenaria shqiptare do të ngritej në qiell. Do të plotësohej edhe dëshira e Zotit sepse Ai kështu deshti. Zoti në Evropë e më gjërë gjuhësoj e civilizoj më së pari shqipfolësit.

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...