Home / Opinion / ÇMENDURIA DHE BARBARIA E VUÇIÇIT

ÇMENDURIA DHE BARBARIA E VUÇIÇIT

Shkruan: Afrim Caka

Deri më sot çdo lartësim i llojit të kanibalizemit jo nga një “qenie njerëzore” ka qenë vepër e një shoqërie kanibale të ardhur nga shpellat e karpateve, dhe kështu do të jetë gjithmonë: “Serbia si shoqëri jo civilizuese që beson në një shkallë të gjatë urrejtjeje dhe në një dallim të madh të vlerave nga qeniet tjera njerëzore tek popujtë tjerë dhe që në njëfarӫ kuptimi ka nevojë për gjak e skllavërimin e popujve tjerë”.

Kolonistë, Ju keni ardhur në tokën e premtuar në Dardani e Rrafsh të Dukagjinit. Keni menduar se do të merrni pasuri shtetërore, se do ta lehtësoni jetën e familjeve tuaja. Uria e kanibalizmi ju kanë detyruar t’i lini vatrat tuaja atje në karpate… Ne e dimë se shumica prej jush keni ardhur për të gjetur bukë në pasuritë e lira në Dardani. Dritën e parë ju kanë dhënë në dorë draprin e kosën që ta korrnin grurin e huaj e t’i kositni livadhët e huaja. Jo, kolonistë, këto nuk janë pasuri të lira, këto janë ara e livadhe, të rrethuara, shqiptarët, me djersën e ballit të vet, e kanë fituar bukën e vet, e sot kanë mbetur pa fushat e arat e veta. Buka, që po hani Ju shkijet e Vuçiçit, megjithëse shpesheherë nuk po e fitoni me mundim të madh, është kafshatë e nxjerrë nga goja e mijëra familjeve të popullit të varfër dhe të vuajtur shqiptar.

Ne e dimë se ju keni ardhur nga shpellat e karpateve. Ne e dimë se edhe sot vuani nga mendë për territore të reja shqiptare, se jetoni në shtëpitë e familjeve huaja… Ndezja e urrejtjes nga Vuçiçi ndajë shqiptarëve nuk është e rastit dhe ndodh shpeshë në Dardani e Rrafsh të Dukagjinit dhe në trojet tjera dardane. Kjo është detyrë e të gjithë armiqve të popullit shqiptar në këtë vënd, të mbillni urrejtjen të grinden e të sundoni. Po këta që e fusin popullin e vet serb, e fusin në grindje dhe i vrasin dhe i shtypin, i shtypin dhe popujt e tjerë që jetojnë në Serbi dhe nuk lejojnë që, përkundër deshirës së flaktë anticivilizuese të politikanëve kriminelë serbë të arrihet marrëvëshja civilizuese dhe jo vëllazërore, marrëveshja që do ta mundësonte jetën më të mirë dhe me njerëzore të të gjithë banorëve në Dardani e në Serbi, pra edhe të Vuçiçit që jeton në shtetin tij artificial të Serbisë…

Mund të jetë një imazh i 1 person

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...