Home / Opinion / URAN TË DISH ËSHTË GUXIM – TË MOS DISH ËSHTË ANALFABETIZEM!!!

URAN TË DISH ËSHTË GUXIM – TË MOS DISH ËSHTË ANALFABETIZEM!!!

Mund të jetë një imazh i Afrim Caka

Shkruan: Afrim Caka

Motoja e Uranit është kandidimi për Kryetar të Prishtinës.E shkrova këtë shkrim jo për ta prishur PDK-ën. Uran të dish është guxim – të mos dish është analfabetizëm…

Kryetari i ardhshëm nuk e ka elementin fillestar në shkrim dhe është shumë i palëxuar… Edhe nerotikët e Memli Krasniqit e kanë botën e vet dhe ne nuk dimë se a është më e mirë bota e tyre e analfabetizmit apo e jona, – m’u kujtua shkrimi i “dr. Uranit” në FB. Nuk i bënë përshtypje gabimet e shumta drejtshkrimore, morfologjike e sintaksore, sepse qytetari i zakonshëm nuk e dinte se ka të bëjë me një autor apo politikan pa kulturën elementare gjuhësore, i cili në emër të gjenialitetit mburret me gjysmanalfabetizmin e tij – pse jo edhe brenda partisë së tij.

Kjo gjendje dekadence dhe hallakatje politike, s’kish si të mos ngjallte mosbesimin e shqiptarëve të zgjuar brenda partisë së tij, s’kish si të mos ushqente dyshime në mendjen e tyre. Mospajtimi ndërmjet ideologjisë zyrtare dhe analfabetizmit të realitetit politik ia mpaktte besimin në realitetin e fjalëve të tij FB, dhe në komentin e tij se URANI është analfabet dhe i palexuar. Autori i komentit dhe angazhimi i tij për t’i yshtur letërnxitësit apo votuesit, “të blerë nga një birrë e një piat çebapa”, të bëjnë zhurmë nëpër FB, saqë qytetari zakonshëm, pa fajin e tij, të mashtrohet edhe me një idhul analfabet të rrejshëm..

Duke shprehur dhembjen time si një ish burgosur politik për këtë dhunë të analfabetizmit brenda “Partise Demokratike” dhe partive tjera. PARTIA e Uranit është si ajo karroca që udhëhiqet nga një kali i lodhur dhe i verbër. I uroj këta njerëz, këta njerëz nga gjendja ku janë, të këthehen në gjendjen ku duhet të jenë! Fatkeqët janë të paaftë, kur të paaftit mirren me politik, art dhe kultur.Na shkonte si rrallëkujt kjo kakafoni profetike e ndërlikimit si një pjellë brenda shqiptar, e ketë të fundit kishim të helmuar edhe ndërgjegjën e brezash të tërë të rinjë e të vjetër brenda Partisë Demokratike …!O Zot, shpëtona!

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe teksti që thotë "Uran Ismaili Uran Ismaili is at Ismail Qemali Sponsored Uma one Omeri si krejt émijét e Kosovés sot u kthyen nẽ bankat shkollore, Une jam dyfish krenar se ata po shkojne nẽ shkollen time, nẽ Ismail Qemali (m'fal Arizone Suksese e shume 5-she ne libreza!"

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...