Home / Histori / PARASHIKIMI I SHQIPERISE SE SOTME NE 1973

PARASHIKIMI I SHQIPERISE SE SOTME NE 1973

“Armiqtë, na quajnë konservatorë, sepse dëshirojnë që ne të jemi liberalë, sepse kërkojnë që Shqipëria Socialiste të mos jetë socialiste, por e varur kokë e këmbë nga ata. Ata duan që tokat t’u kthehen kulakëve, bejlerëve, latifondistëve dhe fshatari të kthehet në gjendjen e vjetër. Ata duan që fabrikat e uzinat të bëhen pronë e borgjezisë së re dhe punëtori të kthehet në shërbim të borgjezisë, në punëtor me mëditje. Ata duan që gruaja shqiptare të korruptohet shpirtërisht e fizikisht, duan që rinia të degjenerohet, të hidhet halahup e të marrë narkotikë; që shkollat të mbyllen; që vagabondazhi, krimi, papunësia e emigracioni të lulëzojnë; që feja të sundojë mbi shpirtërat e njerëzve dhe të ndihmojë këtë degjenerim, që ata e quajnë “modernizëm”, “liberalizëm”.

Mund të jetë një imazh i 1 person

(Raporte e fjalime. Vitet 1972-1973, f.263-269).

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...