Home / Të ndryshme / UDHËTIMI

UDHËTIMI

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe kostum

Autor: Genc Sefa Lushnja

Në një udhëtim imagjinarë,
e nisa veten, si kurrë më parë,
o sa shumë takova burra atdhetarë.
Sikur të lidheshin, dorë për dore si një litar,
Besoj do të rrethonin gjithë botën mbarë,
ç’ të shikoja miqte e mi, shumica dijetarë,
s’kisha parë kurrë aq shumë trima më parë.
Ah, sa shumë më bënte kjo pamje krenarë,
 ndonëse ishte veçse një udhëtim imagjinar,
Shpirti më gufonte e më vinte për të qarë.
Kur i shikoja patriotët e kombit shqiptar,
i pyeta ngadalë, përse rrugën kishin marrë,
Kaq shumë legjendarë, si asnjëherë më parë?!
Se, përpara syve po shihja mijëra vullnetarë
Me vrull ishin nisur për bashkim kombëtar.
Entuziazmi më zgjoj në momentin vendimtar,
E, për fajin tim vëllezër, kombi mbet i ndarë.
Ah, sikur të zgjaste pak ky udhëtim imagjinar,
Bile, sa ta kishin realizuar bashkimin kombëtar.
Se, beteja në fejsbuk, në gjysmë udhe mbeti,
Por isha mërzitur kot, s’kisha faj unë i shkreti,
Udhëtimi përfundoj se kish mbaruar interneti!
————————————-

Luftëtar i lirisë!  🇦🇱🦅🇦🇱

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...