Home / Histori / MBI NJËZET QYTETE ME EMRIN HERAKLEA, DËSHMI E SHTRIRJES SË TERRITOREVE ILIRE-DARDANE NË LASHTËSI

MBI NJËZET QYTETE ME EMRIN HERAKLEA, DËSHMI E SHTRIRJES SË TERRITOREVE ILIRE-DARDANE NË LASHTËSI

Qytetet nga Antika e hershme me emrin HERAKLEA janë dëshmia më e fortë se e gjithë literatura historiografike e falsifikuar e shteteve ballkanike dhe evropiane mbi shtrirjen e territoreve Ilire-Dardane në lashtësi; nga Deti i Zi në lindje deri në Sicili dhe San Trope të Francës së sotme në perëndim; nga jugu i Anadollisë në Azi të Vogël deri përtej Alpeve në Evropë, në veri.

(6 gusht 2021)

* * *

NË AZI TË VOGËL:

1. Heraclea Cybistra, Konya Province, Turkey, Ereğli, Konya, the modern city

2. Heraclea ad Latmum, near Lake Bafa, Turkey

3. Heraclea Pontica, Zonguldak Province, Turkey, Karadeniz Ereğli, the modern city

4. Heraclea (Aeolis), a place in Aeolis near Melampagos, Turkey

5. Heraclea (Lydia), a place in Lydia near Sipylus, Turkey

6. Heraclea Salbace, a place in Caria near Mount Salbacus, Turkey

7. Heraclea (Media) [el], a place in Media (modern-day Iran)

NË EVROPË:

1. Heraclea (Thracian Chersonese), a town in the Thracian Chersonese, now in Turkey

2. Heraclea Lucania, Lucanian district of southern Italy

3. Heraclea Lyncestis, a town founded by Philip II of Macedon near the modern town of Bitola, North Macedonia

4. Heraclea Minoa, a town on the south coast of Sicily

5. Heraclea Perinthus, city of ancient Thrace, now in Tekirdağ Province, Turkey, Marmara Ereğlisi, the modern city

6. Heraclea Sintica, in Thracian Macedonia

7. Heraclea in Trachis (also called Heraclea Trachinia), south of the river Spercheios to the west of Thermopylae

8. Heraclea, ancient name of Saint-Tropez

9. Herakleia (Acarnania), a city in Acarnania

10. Heraclea (Athamania), a city of ancient Athamania

11. Heracleia (Crete), a town of ancient Crete

12. Heraclea (Elis), a city of ancient Elis

13. Heraclea (Mygdonia), a town in Mygdonia

14. Heraclea by Erice [es], a place near Erice, Sicily

15. Heraclea (Illyria) [es], a place in Illyria, possibly on Hvar island

QYTETE MODERNE

1. Eraclea, Italy2. Ereğli (disambiguation), various places in Turkey3. Irakleia (disambiguation), various places in Greece

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...