Home / Histori / AKADEMIKËT QË I KONTRIBUAN KAUZËS SERBE…!

AKADEMIKËT QË I KONTRIBUAN KAUZËS SERBE…!

Akademik Sinan Hasani, i qendroi besnik pansllavizmit, gjykoi rëndë ngjarjet demokratike të rinisë shqiptare më 1981!

Akademik Syrja Popovci, profesor fakulteti, propagandoi dhe justifikoi ndryshimet kushtetuese serbe për suprimimin e autonomis së Kosovës.

Akademik Isa Mustafa, profesor fakulteti, propagandoi dhe justifikoi ndryshimet kushtetuese serbe, për suprimimin e autonomisë së Kosovës.

U betua në Kushtetutën e krimit serb më 8 dhjetor 1989!

Akademik Milazim Krasniqi, mbron falsifikimet e Historiografisë serbe që kanë të bëjnë me çështjen shqiptare! Ky akademik mohon pjesëmarrjen e shqiptarëve në Betejën e Kosovës më 28 qershor 1389.

Akademik Milazim Krasniqi deklaron se “Është budallaki të quhet Manastiri i Deçanit shqiptar”.

Akademik Frasher Demaj, pohon se “Nuk është e vërtetë që serbët kanë bërë gjenocid ndaj shqiptarëve dhe se Masakra e Reçakut ishte incident!

Emëri i këtyre akademikëve është fyes, diskreditues për Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës, si dhe për të gjithë qytetarët shqiptarë të Republikës së Kosovës, e veçanërisht për qytetarët, të cilët ishin viktima të pushtetit çetniko-fashist serbë!

Sa më shpejt, aq më mirë është distancimi dhe përjashtimi i këtyre akademikëve nga Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës…!

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...