Home / Të ndryshme /               U N Ë

              U N Ë

 

Zeqir DURAKU

Edhe romantik, e, edhe kapricioz

-edhe . . .si Don Kishoti !

Shumë ma “Hamlet” -sesa Hamleti !

Parashikues e sugjestiv -si Kasandra e Laokonti !

Lucifer, dhe i pamposhtur nga Mëhilli !

Aty-këtu, domosdo -edhe si Mefistofeli !

. . .Edhe ma shpirtshqetësuar e ma i pakënaqur

-edhe sesa Fausti !

Syhapët e symprehtë, -si Argusi e Linkeu !

Me shumë tipare, tamam -edhe si Odiseu !

-Dashurizjarrtë   dhe   urrejtës   kokëfortë

-si Prometheu !

…Për Azem  dhe   Shotë Galicën

më ma së shumti përkulje dhe nderim

-rropatëm     e    martirizohem. . .

në këtë    BOTË  e  JETË   të pakuptim .

(Këtë poezi e shkëputa nga përmbledhja poetike “PËSHTYRJE-SHARJE PROMETHEJANE”

të botuar në Prill të vitit 1991)

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...