Home / Opinion / ZBARDHJA E SË VËRTETËS!

ZBARDHJA E SË VËRTETËS!

Mund të jetë një imazh i Afrim Caka

Shkruan: Afrim Caka

Serbia duke lӫshuar rrufet vazhdonte t’i nxiste shqiptarӫt gjak prishur kundӫr shqiptarӫve. Pӫrpiluesit dhe paradigma e analistӫve shpӫtimtar, aq tepӫr e njohur te populli ynӫ nӫ ZI, ishte e pashmangӫshme pӫr shqiptarӫt nӫ ditӫt nӫ vijim.Nuk e di a do tӫ ishte sjellӫ ndonjӫ popull tjetӫr nӫ botӫ, e aq mӫ pak nӫ Evropӫ, kӫshtu si jemi sjellur dhe si po sillen Batoni, Valoni, Buzhala… Para syve tanӫ po bӫhet serbizimi i Dardanisӫ dhe drejӫsia e ne s’ndӫrmarrim asgjӫ. Rrimӫ duarkryq dhe sodisim, nga kjo gjendje kaq e mjerӫ, kaq fatale, kaq e pashpresӫ, kaq poshtӫruese dhe kaq tragjike nӫ tӫ cilӫn na lanӫ ish bandat politike.

Pӫr kӫtӫ arsye bӫhet e dyshimtӫ fushata e tanishme e disa analistӫve dhe e disa udhӫheqjeve partiake dhe e gazetarӫve tӫ tyre nӫ Dardani kundӫr Qeverisӫ Dardane sot. Lloji i tretӫ i “shqiptarӫve”, ata qӫ e dhanӫ pӫr pӫrfitimin e vet, shkurt, ata qӫ u shitӫn, siç ӫshtӫ thӫnӫ e do tӫ thuhet gjithmonӫ tradhti kombӫtare.

Njӫ brez i ri, racӫ djajsh, nuk mund tӫ presin aspak pӫr t’i quarӫ amanetet serbe nӫ vend? Edhe e panjohura e tyre ka pamjen e saj tӫ shӫmtuar. Nӫ Dardani sӫmundja e tradhtisӫ ӫshtӫ e shpӫrndarӫ nӫ mӫnyrӫ jo tӫ njӫtrajtshme: “Shfaqet mӫ shumӫ dhe mӫ e larmishme atje kultura e tyre e tradhtisӫ ka hedhur rrӫnjӫ prej shumӫ kohӫsh”.

Ishte koha e analfabetizmit dhe e amullisë! Të gjitha qytetet janë mbushur me hafije. Ishte koha e zhdehjes, përndryeshe koha e mendimit krititk, pikërisht atij mendimi, që rilindasit tanë ishin përpjekur gjithsesi ta shmangnin për të mos ligështuar shqiptarët. Për fat të tyre analistët dhe fetarӫt islam, më mirë të themi “tradhtarët” nuk u prekën. Të pavëmendshëm, siç na ndodhte shpesh, shqiptarët nuk kishin vrejtur se në shtetin tonӫ po ndodhte një proces i kundërt më ate të shqiptarëve. Është e habitshme sjallja e “gjak prishurve si Haxhiu, Syla e Buzhala për të futur hundët në çdo gjë, për të ngatërruar çdo gjë, për të shitur çdo gjë, për të kundërshtuar e spiunuar me vend e pavendë, për të shitur mend, për të qenë në qendër të vëmendjes të Serbisӫ”…

Zbardhja e së vërtetes! Ishte koha e analfabetizmit dhe e amullisë! Të gjitha qytetet janë mbushur me hafije. Ishte koha e zhdehjes, përndryeshe koha e mendimit kritik, pikërisht atij mendimi, që rilindasit tanë ishin përpjekur gjithsesi ta shmangnin për të mos ligështuar shqiptarët. Për fat të tyre klerikët fetar islam, më mirë të themi tradhtarët nuk u prekën. Të pavëmendshëm, siç na ndodhte shpesh, shqiptarët nuk kishin vrejtur se në shtetin tonӫ po ndodhte një proces i kundërt më ate të shqiptarëve. “Është e habitshme sjallja e shqiptarëve si Buzhala, Syla, Batoni për t’i futur hundët në çdo gjë, për të ngatërruar çdo gjë, për të shitur çdo gjë, për të kundërshtuar e spiunuar me vend e pavendë, për të shitur mend, për të qenë në qendër të vëmendjes të Serbisӫ e Erdoganit”…

Mund të jetë një imazh i 3 persona dhe teksti

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...