Home / Opinion / ÇMITIZUESITË DHE KANIBALIZMI POLITIK SHQIPTAR

ÇMITIZUESITË DHE KANIBALIZMI POLITIK SHQIPTAR

Shëmbullin më të qartë të kësaj të vërtete e afron ajo racë e nënshtruar dhe e asimiluar duke mos e përdorur gjuhën e tij. Prishja racore janë shkaqët e vetme që kanë sjellë rënien e qytetërimit antikë Iliro – Dardanë, pasi kombët nuk shkatrrohën kurr nga lufta, por nga humbja e fuqive rëzistuesë, të cilat nuk janë karakteristikë e gjakut të pastër racor Iliro-Dardane.

Në këtë botë, gjithçka që nuk i përkët racës së pastër është dëstinuar të humbë. U përfshinë në përzierjë racas dhe e humbëm aftësin krijuese politike e kulturore derisa në fund, u bëmë mendërisht, por edhe fizikisht, më tepër të ngjashëm më pushtuesit shekullor e të nënshtruar dëri në ditët e sotit.

Shqiptarët nuk mund të trajtohen më si viktimë që kërkon mëshirë, por si subjekt historik që kërkon drejtësi ndërkombëtare. Por, çmitizuesve shqiptarӫ, Amelikës, Grenellkës, Pompeut dhe grave të tyre që i kanë shkina do bërë të njohur dhe të qartë, sepse ata ndoshta nuk e dinë, ose nuk e kanë të qartë sa duhet, që jashtë kufijve të Shqipërisë zyrtare ekziston edhe një Shqipëri, pjesët e së cilës, duke përbërë, në të vërtetë, gjymtyrët e saj – me emrin Dardani, Ilirid, Ulqinë e Preshevë e Çamëri, janë emërtuar me këtë sintagmë. Nuk e dimë nëse ekziston edhe një rast si ky i yni: gjysma e kombit – pakicë kombëtare, trungu – i ndarë nga gjymtyrët! Tragjike! Edhe më keq pësuan shqiptarët e mbetur nën Greqinë artificiale.
Pompeun e Amelikës dhe Lajçakun e Bratisllavës do mësuar më në fund, të flasë për ne me gjuhën e argumenteve, të flasë jo për, “Shqipërinë e madhe”, por për popullin e ndarë më dysh pa të drejtë nga (Kongresi i Berlinit, Paqja e Versajes dhe Konferenca e Londres), si dhe për Shqipërinë etnike. E madhe do të mund të quhej Shqipëria vetëm atëherë kur do të sundonte mbi popuj e kombe të tjera; e madhe do të mund të quhej Shqipëria vetëm atëherë kur, kur do të ekuponte troje me shumicë etnike të huaj; e madhe do të mund quhej Shqipëria vetëm atëherë kur, si në Serbi, mbi një të tretën e popullatës së saj do ta përbënin popuj e grupe etnike me përkatësi të tjera kombëtare.
Prandaj, sintagma “SHQIPËRI E MADHE”, e krijuar nga armiqtë e kombit shqiptar – Rusia, Turqia dhe Serbia, nuk duhet të bëjë pjesë, në fjalorin tonë tonë shkencor e politik.
Çmitizuesit e sotëm në parlament, si dhe Vuçiçi e Daçiqi i Serbisë vazhdojnë t’i nxisnin shqiptarët kundër shqiptarëve. Dy decenie pas ikjes së shkijeve, testamenti serb po kryhej më në fund: politka, historia, gjuha, fyerjet, shpifjet, provikimet e rrugaqërve shqiptarë, e kthyer në gjendje tribush afrikane, duhej të rrënohej shteti ynë.
Testamenti i lënë përgjysmë e ish pushtetarëve ngjante më e qartë për të kuptuar të keqën. Sipas kunërshtarëve të tyre, “deputetëve të rinj” befas iu ra maska. Mllefi kundër asaj që njihet si drejtësia (vetingu), çmitizuesit nuk arrinin ta fshihni dot. Drejtësia që kishte përgatitur për Dardaninë pas kolonizimit serbo-malazez, ajo që kishte shpallur kudo se drita dhe shpresa do t’i vinin vendit nga Europa, u fajësua prej çmitizuesve të sotëm si shkaktare fatkeqësish. Përbaltja dukej se e ardhur drejt e nga zyrat e dikurshme të Beligradit.
Pushteti i ri u mallkua si një lëvizje e “Stambollit, Rusisë, Serbisë” etj., që kishte krijuar kultin fundamentalizmit islamik dhe flamuri Kuq e Zi i përgjakur, përfytyrime makabre antishqiptare që nuk gjendeshin kurrkund në Europë. Pushteti i ri fajësohej prej partive në shuarje për pezm të tepruar kundër Vuçiçit dhe Amelikës, e ndoshta, ndonëse kjo lihej të nënkuptohej, për aktrim të tepruar ndaj Europës kurvë. Së fundmi lideri i NISMES, dervish Fatmir Lima u shpreh:
“Do të kthehem në PDK-ë… Albinin do ta pensionojë dhe do ta kthejë Çakorrin, Debellden, Mitrovicën, Gylenistët e rrëmbyer dhe mijëra hektar nga 50 cent ari etj..!”.
Deklarata e tilla, të cilat, ç’është e vërteta, s’janë diçka e re, sepse opinioni shqiptar është mësuar t’i dëgjojë nënstop tash sa vjet, por, për më keq, e kanë mashtruar dhe poshtëruar popullin e vet. Nëse dikush ndërtonë diçka të bukur dhe pastaj Lima e mbush me plehra. Jeta jonë rrjedh nëpër shtratin e paradokseve dhe kushdo që është përpjekur, po përpiqet, a do të përpiqet të korrigjoj diçka, shpallet plangprishës e i çmendur, prandaj, i madh e i vogël turren për ta futur në një karantin të vëçantë.
Por të gjitha këto do të dukeshin disi të rendomta përballë fajësimit themelor. Sipas çmitizuesve, rilindasit shqiptar nuk kishin qenë shestuesit dhe ideatorët e shtetit dardan. Shkurt, mbi skemën e mendimit të tyre, çmitizuesit shqiptar kishin ngritur rendin e tyre shtypës historik, historia do të filloj me shtypësit, më sakte me çmitizuesit. Të krijojnë një lidhje midis testamentit të lënë përgjysmë dhe regjimit të tyre ishte njëlloj sikur baltën dhe krimet e tyre t’i zbraznin befas mbi drejtësinë dhe pushtetin e RI, kurse lirinë dhe patriotizmin e tyre, t’ia jepnin tiranisë Vuçiçjane.

Çmitizuesit dhe politika e tyre, dhe ndonjë deputet a edhe ndonjë lider partie, nje regjim a një sistem i vjetërsuar çdo herë ishin në shërbim të interesit partiak e familjar, jo në mënyrë të veçantë të programit kombëtar shqiptar. Prirë nga motivi utilitare, në të shumtën e rasteve, nga lakmi të sëmura lideriste dhe deshira të ruajtjes së posteve e të pushtetit (ata që i kishin), këta edhe marrin guximin t’i bishtnojnë interest dhe programit kombëtar shqiptar, herë – herë madje edhe të jenë kryekreje në kundërshtim me të dhe të veprojnë kundër tij, duke bërë lloj – lloj zhonglerinash e pehlivanllëqesh me trojet shqiptare gjoja për të mirën e kombit, duke u vënë në sherbim të Turqisë, Serbisë e dreqit e të birit.

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe teksti që thotë "Ahtisari: Serbia Ose Ta Njohe Kosoven Ose Te Shkoj Nẽ Rusi KOSALB.NET Ahtisari: Serbia Ose Ta Njohë Kosovën Ose Të Shkoj Në Rusi- KosAlb"

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...