Home / Opinion / DERISA LAKMOJMË N’ARMIQ KURRË S’DO T’LIROHEMI PREJ TYRE

DERISA LAKMOJMË N’ARMIQ KURRË S’DO T’LIROHEMI PREJ TYRE

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Shkruan: Musa Krasniqi

12.07.2021

Edhe n’shekullin XXI shumica e popullit shqiptar bashkëjeton me fetë dhe kulturat e armiqëve. Bile kjo tendencë me fanatizem është në rritje.

Fatkeqësia jonë behët edhe më e madhe kur ca nga intelektualet tanë eminent përzgjedhin fenë e lindjes bashk me kulturen që bartë ajo e ca nga ta preferojnë fenë dhe kulturen e perendimit.

Në mesin tonë, të pakt janë dijetaret që mundohen ta bindin popullin se të paret tanë ishin të paret e kontinentit me gjuhë, kulturë e besim. Pra ishim këtu dem baba dem me gjuhë, kulturë e besim para krishterizmit e islamit.

Derisa ne lakmojmë të armiqt, kurrë nuk do të mund t’lirohemi prej tyre.

CA FJALI TË NDERLIDHURA

Kombi shqiptar, n’sytë evropian e amerikan

po shihet sikur t’ishte n’Avganistan e Iran.

Kjo u shkon pershtati ëndërrave t’Sllavnisë, Greqisë e Turqisë me ju ardhur rasti prap

me na masakru e ndjekë n’kolona drejt Turqisë për me dal n’det t’Shqipërisë.

Kombet tjera janë t’bindura se me die e punë shkohet tutje, ne shqiptarët t’perkushtuar n’vjedhje, drogë e lutje.

Me sjelljet tona e kultivimin e kultures së huaj jo shqiptare jo ilire s’dëshirojmë t’bindim miqt

se ishim Evropë para tyre.

Ska popull tjetër n’botë që hudh historinë e vet “n’shportë” dhe e perqafon kulturen e huaj edhepse armiku nuk e fsheh, e thot troç –

unë për këtë paguaj.

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...