Home / Opinion / Në të kundërtën, ndihma e Khrushçev dhe Co. kishte karakterin e një politike të nënshtrimit

Në të kundërtën, ndihma e Khrushçev dhe Co. kishte karakterin e një politike të nënshtrimit

′′ Uniteti i popujve në luftën e tyre për liri, pavarësi dhe përparim shoqëror është i domosdoshëm. Nëse e konsiderojmë këtë pyetje nga këndi marksist, uniteti është një nga armët kryesore të ndërkombëtarizmit proletar. Vendet që po ndërtojnë socializmin duhet të ndihmojnë popujt e skllavëruar që luftojnë për pavarësinë e tyre kombëtare, si dhe popujt e tjerë që aspirojnë të avancojnë në rrugën e socializmit, me gjithë fuqinë e tyre. Kjo ndihmë duhet kuptuar siç duhet, në bazë të marksizëm-leninizmit.

Ju dini për luftën e Partisë së Punës së Shqipërisë kundër revizionizmit Krushçevite. Partia jonë luftoi me Khrushchev dhe idetë e tij vazhdimisht deri në fund, për Khrushçev ishte një bluffer, një anti-marksist i ngjyrosur me lesh të pakapshëm. Ndihma që i dha Khrushçev nuk ishte ashtu siç e kupton marksizmi, ndihma pa asnjë interes material apo politik.

Në të kundërtën, ndihma e Khrushçev dhe Co. kishte karakterin e një politike të nënshtrimit, të një politike të imponimit, të politikës shoviniste të një shteti të madh ndaj kombeve të vogla. Pikëpamjet e revizionistëve për kombet e vogla nuk janë ndryshe nga ato të kapitalistëve dhe imperialistëve. E themi këtë me bindje, sepse e kemi vuajtur vetë në kurriz… ′′

Nga biseda në takimin me Du Bois, Drejtor i Televizionit të Republikës së Ganës 27 nëntor 1964.

Mund të jetë një imazh i Ylli Enver Hoxha

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...