Home / Opinion / POLITIKA DEMOGRAFIKE DISKRIMINUESE DHE PRISHJA E SISTEMIT EKOLOGJIK, STRATEGJI AFATGJATË PËR SHKATËRRIMIN E RAJONIT TË POLLOGUT
Aktiv

POLITIKA DEMOGRAFIKE DISKRIMINUESE DHE PRISHJA E SISTEMIT EKOLOGJIK, STRATEGJI AFATGJATË PËR SHKATËRRIMIN E RAJONIT TË POLLOGUT

POLITIKA DEMOGRAFIKE DISKRIMINUESE DHE PRISHJA E SISTEMIT EKOLOGJIK, STRATEGJI AFATGJATË PËR SHKATËRRIMIN E RAJONIT TË POLLOGUT

Faktorët për shkatërrimin e Rajonit të Pollogut:
1. Politika demografike diskriminuese për tkurrjen etnike të shqiptarëve, ku në afër 10% të territorit të përgjithshëm të shtetit jetojnë 50% e popullsisë së përgjithshme të tij (Pollog dhe Shkup);
2. Prishja e baraspeshës ekologjike me hidrosistemet artificiale, të Mavrovës dhe Treskës (Kozjakut) dhe projekte të tjera;
3. Helmimi i mjedisit jetësor me përbërës toksikë të rrezikshëm nga kombinati Jugohrom dhe ndotës të tjerë;
4. Moskujdesi për hapësirat errozive, lumejtë vërshues, deponitë e mbeturinave dhe problemet e ngjashme;
5. Shkatërrimi i industrisë dhe ndërmarrjeve;
6. Instalimi i kazinove, fabrikave të drogës dhe mosluftimi i krimit;
7. Uzurpimi i pronave shoqërore, ndërtimet e paligjshme dhe dërhyrja agresive në planin urbanistik nga mafia urbane;
8. Instalimi në pushtet i njerëzve të paaftë, pjesëtarë të familjeve tradicionalisht të lidhura me pushtetet e kohës dhe individë të dëshmuar (me dosje) me prirje hajdutërie e kriminaliteti; etj.

(3 korrik 2018)

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...