Home / Opinion / Sa e madhe është bota shqiptare dhe sa e përhapur është gjuha shqipe

Sa e madhe është bota shqiptare dhe sa e përhapur është gjuha shqipe

 Shkruan: DR. Prof. Abdulla Mehmeti

K u r i o z i t e t e

Nëse nuk e keni ditur, sa e madhe është shtrirja e shqiptarëve nëpër botë, si dhe emërtimet në gjuhën shqipe të përhapura kudo ku kanë shkuar shqiptarët, këtë e dëshmon edhe emri PORTA DARDANE (Dardanele), nga Turqia e sotme (Krahina e Dardanisë së lashtë, Troja), deri në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (Arkanzas, një qytet e mban emrin DARDANELE dhe një liqen po me këtë emër (Liqeni Dardanelle), i cili me shumë karaktersitika gjeografike i përngjan Portës dardane, që e lidh Detin e Zi, përmes Detit Marmara, me Detin Mesdhe. Kush ka dashur dhe mundur ta emërtojë një qytet dhe një liqen me këtë emër, përveç shqiptarëve?!

(1 korrik 2021)

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...