Home / Të ndryshme / JO VETËM FSHIKULLIMA IRONIKO-CINIKE !

JO VETËM FSHIKULLIMA IRONIKO-CINIKE !

Zeqir DURAKU

 

Të njohten mirë -edhe sa ishe gjallë

-o Enver Hoxha !

Dhe, të nderuan e t’u bindën -pa ta bërë fjalën dy !

Por, tash, kur më nuk je gjallë e ndër të gjallë

-ou, si po t’qortojnë, si po t’pështyjnë e shajnë !?!!!

 

Sa ishe gjallë, o Enver Hoxha

-të quajshin GJENIAL dhe të kishin IDEAL !!!

Por, tash kur je i vdekur …heu, si po t’përflasin

e prozhmojnë TY: e faqeziii dhe faqezezzzka,

e rustikë; rustike, poltronë dhe poltronka,

e ronxhobonxho dhe ronxhbonxhka,

e plurifytyrëdredhabythë dhe plurifytyrëdredhabythka,

e dredhapërdredhabythë dhe dredhapërdredhabythka,

e fytyrëbythëfytyrë dhe fytyrëbythëfytyrka,

dhe bythëfytyrëbythë dhe bythëfytrëbyyyythka !!!

22.04. 1991

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...