Home / Lajme / SHKUPI, KA QENË KRYEQYTETI I MBRETËRISË SË DARDANISË, JO QYTET I MAQEDHONISË ANTIKE

SHKUPI, KA QENË KRYEQYTETI I MBRETËRISË SË DARDANISË, JO QYTET I MAQEDHONISË ANTIKE

Shkruan: Dr. Abdulla Mehmeti

Shkupi, kryeqyteti i Maqedhonisë së sotme, asnjëherë nuk ka qenë pjesë e Maqedhonisë antike, siç pretendojnë aktualisht disa qarqe shkencore dhe politike në Maqedhoninë e sotme, ideatorë të Projektit antishqiptar ,,Shkupi 2014″, por kryeqytet i Mbretërisë së Dardanisë.

Këtë hartë historike të prezantuar nuk e kanë përgatitur studiuesit shqiptarë, por studiuesit dhe institucionet shkencore bullgare, të cilët do ta kishin falsifikuar këtë të vërtetë në dëm të shqiptarëve, për interesat e vëllezërve të tyre sllavë të Maqedhonisë, po të kishin një argument të vetëm shkencor!

Edhe maqedhonasit antikë, meqë nuk kanë qenë sllavë as grekë, çfarë kanë mundur të jenë përveçse fis i Ilirisë Jugore, pasardhës të pellazgëve?! Edhe përtej detit, në Turqinë e sotme, shihni hartën ku është shtrirë një krahinë e dardanëve. Prej nga mund ta ketë marrë emrin përndryshe Porta Dardane (Dardanelet)?

No photo description available.

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...