Home / Lajme / Asociacioni i komunave serbe eshte vdekjeprurese per Republiken e Kosoves

Asociacioni i komunave serbe eshte vdekjeprurese per Republiken e Kosoves

May be an image of 1 person dhe text that says 'f X 3G3G 07:52 Opinione Kosova Sot https://mobile.kosova-sot.info KOSOVA SOT f You Tube -1°C FOG g+ Bashkimi eshté aspiraté historike e kombit shqiptar OPINIONE> Shkruan: Muhamet Kelmendi Duke e ditur se bashkimi i kombit eshtë aspirate historike,'

Shkruan: Prof. Dr. Muhamet Kelmendi

Asociacioni i komunave me shumice serbe eshte nje subjekt vdekjeprures per Republiken e Kosoves. Me ate humb Republika e Kosoves ne teresi territoriale unike dhe ashtu i ipet mundesia pushtetit serb per te krijuar qendra kriminale kunder Republikes.

Ne cfaredo gjendjeje Asociacioni duhet kundershtuar. Nuk duhet ne asnje menyre te lejohet te ndertohet.

Menyre per te ndalur eshte paraqitja e kerkeses per Asociscionin e njejte shqiptar ne Luginen e Presheves dhe te nje Autonomi te gjere per Sangjake.

Ne fakt me e kapshme eshte terheqja e kufijte te ri me Serbine.

Ketu nuk duhet kursesi te lejohet qe Ujmani, Mitrovica dhe Trepca te humbin nga Kosova. Pjese tjeter e Veriut mund te nderrohet me Luginen e Presheves.

Mirepo, nese shteti serb kerkon me shume, lypset qe edhe Kosova te kerkon Sangjakun.

Jane keto menyra qe e ruaje Republikes, ne njeren ane dhe, ne anen tjeter, veprohet per mbrojtjen e popullit shqiptar ne Lugine dhe ne Sangjak.

Jane, pra, mjafte mundesi qe mund te perdoren per te ruajtur hapesire e Kosoves se ngushtuar dhe Republiken.

Natyrisht se jane edhe shume mundesi tjera. Shembull:

– Reparacionet e luftes,

– Rikthimi i mjeteve te grabitura financiare,

– Rikrhimini mjeteve te pensioneve,

– Kerkim te pergjegjesise penale te krimineleve serb ne ball me Vucic dhe Dacic,

– Paraqitia e padise per gjenocide dhe

– Kushti i njohjes reciproke te shteteve.

I permenda disa kushte dhe te drejta qe ne fakt i ka Kosova.

Nga keto nuk duhet kurre te hiqet dore.

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...