Home / Lajme / Elena Kocani ngre në këmbë gjithë Greqinë me fjalët që u tha: “Jeni shqiptarë të gjithë”

Elena Kocani ngre në këmbë gjithë Greqinë me fjalët që u tha: “Jeni shqiptarë të gjithë”

Në universitetin “Eqrem Qabej” në Gjirokastër, historiani Arben Llalla publikoi ballinën e librit të pedagogut të greqishtës, Panajot Barka, i cili ka dyshimet e tij për shqiptarët, origjinën, flamurin dhe Skënderbeun. 

Pikërisht e ftuar për këtë temë në Re port TV ishte historiania Elena Kocaqi.

Ajo theksoi se libri i Panajot Barkës është politik dhe tendencioz. “Ai është shqiptar për vete, por nuk njeh burimet historike si duhet, të flasësh për këto gjëra duhet të jesh historian profesionist. Ky është një libër politik, tendencioz.

Shqiptarët janë populli më autokton në Evropë, para grekëve dhe romakëve dhe çdokujt. Përveç disa njerëz ekstr/ emistë në Ballkan që e vendosin në diskutim këtë. Shqiptarët janë pasardhës të i lirëve dhe pellazgëve. Shqiptarët kanë qenë popull kri stiano-ortodoks para se të vinin osmanët.

Burimet hist0rike janë të plota që tregojnë një aut0kt0ni të shqiptarëve. Dëgjova edhe dy shkrimet mbi Skënderbeun, por nuk e kuptoj këtë inj0rancë. E gjithë kjo bëhet politikisht për të manipuluar historinë”, theksoi ajo.

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...