Home / Opinion / LLADROFCI I PA DËSHIRUSHËM EDHE PËR PDK-NË,NE DRENAS

LLADROFCI I PA DËSHIRUSHËM EDHE PËR PDK-NË,NE DRENAS

May be an image of 1 person

Shkruan: Hisni Gashi

Sa i pa dëshirueshëm për Drenasin tashmë edhe Dega e PDK-së ne ketë̈ komunë eka kuptuar,pasi që dega e saj ka votuar Driton Ajazin dhe jo Ramiz Lladrofcin.A do të duhej edhe niveli qendror ta kuptoj se sa i pa dëshirushëm është z.Lladrofci për qytetarët drenicas,mendoj se po.
Ndonëse për qytetarët të kësaj komunë ne zemër te Kosovës nuk po flas sa shumë janë̈ të zhgënjyer me keqeverisjen e tij.
Drenasi nuk dëshiron kryetar që shantazhon e manipulon edhe me Ministrin e Administrimit të Pushtetit lokal me preformancë të dyshuar për ta përdor si kartë të shantazhit e presionit edhe për një mandat shtesë të kundërshtarët e tij dhe për të i mbuluar dështimet ne keqeverisje.
Do te ilustroj disa dështime të tij këtu:
-Premtimin 200 milion euro investime qe nuk u be kurrë;
– Premtimi për Parkun e Biznesit II që nuk u bë kurrë;
– Pretimi për ujësjellësin nëpër fshatra që nuk u be kurrë;
– Premtimi për investitor të rijnë që nuk erdhi asnjë madje u larguan edhe ata që ishin;
– Premtimi fushën Sintetike në Komoran që nuk u bë kurrë;
– Premtimi për ndërtimin e Stadiumit që nuk filloj kurrë;
– Premtimi për Çerdhe të reja që nuk u realizua kurrë;
– Premtimi për shkolla moderne jo që nuk u realizua ato por janë mbyllë edhe tri shkolla në Abri, Gjergjice dhe Godancë;
– Premtimi për transparencë qytetare dhe ku ka larguar kamerat televizive nga kuvendi sikur të ishte edhe udhëheqës i Kuvendit;
– Premtimi për Liqenin e Verbocit që nuk u bë kurrë;
– Premtimi për rrugën për Berishe që nuk filloj kurrë;
– Pretimi për shujta nëpër shkolla që nuk u realizua kurrë;
– Premtimi për përmirësim të cilësisë në arsim dhe shëndetësi e ku u degraduan edhe me tej këto dy sektor me rendësi;
– Premtimi për zvogëlimin e taksave komunalë për bizneset dhe ato kanë pësuar rritje;
– Premtimi për ngrohjen qendrorë të qytetit që nuk u realizua kurrë;
– Premtimi investitor të huaj e hapje të vendeve të reja të punës që nuk u realizua kurrë;
– Premtimi për ndihmë bizneseve ndërkohë që vetëm një biznesi në mënyre të paligjshme i vendos taksë 550 mijë euro me tendencën (që ne dyshojmë) vetëm për ta larguar nga Drenasi;
– Premtimi për transparence të shpenzimit të parasë publike ndërkohë që mbi gjysme milioni euro shkojnë në duart e përmbaruesve.
Pra, qeverisjen e z. Lladrovci do të njihet:
– Për mbyllje të shkollave dhe degradim të arsimit;
– Për premtimet e rrejshme për furnizim më ujë, ndihme bizneseve dhe përmirësim për kushtet e investimeve;
– Për frikësim të administratës, qytetareve dhe të gjithë atyre që janë kundër;
– Për konkurse të parregullta dhe punësime të familjareve të tij ose të vartësve të tij
– Për dështimin në vend të ndihmës ndaj sportit;
– Për gjuhen banale që përdore brenda dhe jashtë institucionit;
– Për presionin e vazhdueshme ndaj zyrtareve komunal dhe atyre që nuk mendojnë si ai;
– Për degradimin e planit zhvillimor dhe urbanistik të Drenasit;
-Për keqperdorimin me prona;
– Për shembjen e shtëpive të qytetareve në mënyrë të paligjshme;
– Për mos transparencë dhe mos llogaridhënie para Kuvendit Komunal;
-Për degradimin e mjedisit;
– Për shkatërrimin e sektorit të arsimit, shëndetësisë, dhe sektorëve më të rëndësishëm të Komunës në përgjithësi;
– Për marketingun fals gjoja se unë po punojë ndërkohë në çdo vite kalendarik si rezultat i mos punës dhe mos planifikimit buxheti i kthehet nivelit qendrorë
Prandaj ky kryetar do te mbahet mend vetëm për shantazh arrogancë dhe dështime.

Prandaj dega e PDK-së nga këto nëmuri të dështimeve me të drejt ka nxër Driton Ajazin një djal me plot energji dhe i pa koruptuar,përkundër kryetarit Ramiz lladrofcit dhe mendoj se ka bë mjaft mirë.

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...