Home / Të ndryshme / Z E M Ë R TH Y E R

Z E M Ë R TH Y E R

Nga: Zeqiri DURAKU

Shikoj. . . shoh diçkakurrgjë. . .
shoh diçhiç. . . !?!
Po i hap sytë -që të mund të shoh më mirë. . .
por . . .po shoh edhe më kurrgjëdiçka…
. . .po shoh edhe më hiçdiç e më diçhiç. . .

. . .Dhe, po i fshij sytë me dorë
që t’i pastroj e kthjelloj . . .kastile
-që të mund të shoh . . .edhe më qartë
. . .edhe më mirë dhe, edhe më saktë. . .
por, pastaj po bëhem më i nxjerrë S Y T Ë !?!

HE ! . . .DHE . . .EH !

Njeriu -duke kërkuar MEND dhe DRITË
pak e nga pak, përditë -humbët vetë
dhe i humb . . .edhe sytë !?!

. . .Dhe, kur mendtë e dritën, i lumi njeri
ndoshta . . .do t’i gjejë një ditë. . .
-i mjeri NJERI do t’jetë humbur vetë
deri . . .edhe me ka krejt !?!!!

ESELL NË ETHE

Kur jam N’VETMI, rri e flas. . .
herë me DJAJ, e herë me PERËNDI. . .

Kurse, kur jam në mizëri njerëzish e në rremet
rri e flas . . .me pak njerëz dhe me shumë shtazë
që duken . . .si N J E R Ë Z !?!

ZELL E HALL !?!
NJERI ! . . .Në kërkojsh PËRSOSURI
-në këtë jetë andrallë. . .
do ta marrësh veten n’qafë, ta dish. . .
-me dy sytë në ballë !?!

. . .Prandaj, jeto siç je -N J E R I. . .
se -MË KAFSHË se tëra kafshët je, NJERI. . . !

. . .S’ke ç’bën, N J E R I. . . !?!

. . .Mos kërko kot P Ë R S O S M Ë R I
në këtë botë e në këtë jetë, N J E R I. . .
-se do t’humbesh n’pafundësi, NJERI, kupton ?!

. . .Do t’mbytesh n’fatkeqësi, N J E R I. . .
dhe do t’mbarojsh n’tragjredi, HAJVAN !?!!!

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...