Home / 2021 / maj

Monthly Archives: maj 2021

BASHKËBISEDIM ME XHEMAJL FETAHAJN

UÇK

 Nga Frashër Oseku Si të të përshkruaj ty, o Xhemajl Fetahu, për ata që s’të njohën? Ndoshta t’ia nis nga pamja e jashtme. Shikoj fotografinë që e kam me ty nga rasti kur u poqëm për herë të parë. I ...

Read More »

Anekdota: Kali i falur

Beqir Elshani 1. PERSONALITETI SHQIPTAR – A e di cilët personalitete shqiptare përmenden më së shumti në korporatën google? – e pyeti gazetari akademikun shqiptar. – Duhet të jenë Enver Hoxha dhe Sali Berisha, mirëpo derisa i pari përmendet për ...

Read More »

Efter at serbiske, nu “andre SERBIEN” af albanere!

Ali Mehmeti 28.05.2021 “Beograd-cirklen var et sjældent brud på den national-bolsjevikiske totalitarisme, hvorigennem det, som om det gennem nålehullet blev gjort muligt at indføre en livline, for at undslippe kollektiv skyld Bogen “Other Serbia”, udgivet af ngo’en “Admovere” og økonomisk ...

Read More »

Ukshin Hoti- Filozofia politike çështjes e shqiptare!

 Shkruan: Arflet Selmani Edhe atëherë edhe tani kanë ekzistuar dhe ekzistojnë tendenca të fuqishme që të minimizohet ose që të mohohet plotësisht kontributi im. Mirëpo, pasiqë argumentimi politiko-teorik i një intelektuali politik të madh në asnjë mënyrë s’mund të ishte ...

Read More »

Kjo tregon qartë nivelin tonë.!

Shkruan: Arflet Selmani Presim që Amerika t’i shpalle “non grata” në vendin e saj, ata dhe të bëmat e tyre që për kaq vite ne i mbajmë mbi supe në vendin tonë edhe atë pa u kërkuar asnjëherë llogari. Kjo ...

Read More »