Home / 2021 / april

Monthly Archives: april 2021

Ç’ BËRI KURTI NË BRUKSEL?

30.04.2021 Pas vizitës së fundit në Bruksel Kosova nuk duket më si deri dje. Institucionet e BE-së as që kishin nevojë të vendosin flamurin e shtetit kosovar anash të vetit. Kritikët kësaj radhe duhet të bëhen objektiv dhe të pranojnë ...

Read More »

Hvorfor bombede NATO Jugoslavien?

Skriver: Skender Iight I disse år, efter NATO’s afgrundsintervention mod Jugoslavien, har vi ofte set og hørt holdninger og udtalelser fra de mest forskelligartede, i ikke nogle få tilfælde, selv med u gode hensigter, hvilket giver andre retninger, end det ...

Read More »

BUKEFALI I LEKËS

Beqir Elshani (Tregim) Leka me edukatorin, Lisimakun, dolën në sheshin e Pelas. Në qytet mbaheshin garat e mundjes trup me trup. Gjuajtja e shtizave dhe sulmi i shpatave kërcitnin në mburojat e ushtarëve maqedonasë. Në një gardh të thurur me ...

Read More »

MILITANTI I LIRISË – FADIL VATA

Shkruan: Beqir Elshani Më 25 prill 1990, militanti i lirisë për çlirimin e Kosovës nga perandoria e kuqe serbosllave, Fadil Vata, pas një sëmundje të shkurtër vdiq në spitalin e Bazelit në Zvicër. Siç dihet, pas demonstratave revolucionare për Kosovën ...

Read More »