Home / Të ndryshme / MOS HARRONI!

MOS HARRONI!

May be an image of Landa Molishti

Landa Molishti

Falni dashuri, zemrat hare të përjetojnë.
Mos i venitni shpresat për nesër!
Të shërojmë sadopak; zemrat që lëngojnë.
Nuk jetohet përjetësisht të ndarë,
Jemi një komb, etnik shqiptar.

S’ ka kufij, të ndajë zemrat shqiptare,
Të parët tanë, e kanë dëshmuar.
Të luftojmë egoizmin, urrjetjen,
përçarjet…
Të ikim nga çdo rrugë e gabuar.

Të ruajmë lirinë, sa gjak është derdhur për ta fituar?!
Të kthjellojmë mëndjet, të flasim pak,
të punojmë shumë…
Shqipërinë sot, nesër është vonë për ta bashkuar.

Të respektojmë njeri-tjetrin, të riun dhe të vjetrin…
Kemi një gjuhë, një gjak, jemi një komb,
T’u lëmë brezave, një Shqipëri të lirë,
si vendet tjera të përparuar.
1-Mars – 2021

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...