Home / Opinion / OFENDOHET RËNDË PROF. NEZIR KREKI NGA DARDAN GASHI

OFENDOHET RËNDË PROF. NEZIR KREKI NGA DARDAN GASHI

 

May be an image of Afrim Caka

 

Shkruan: Afrim Caka

Letër publike “analistit”, Dardan Gashi

Gjakovë, 13 shkurt 2021

Zoti rrugaç,
Ti more helaq e i prishur shpirtërisht – ofendon rëndë intelektualin dhe profesorin e mirënjohur Nezir Kraki dhe një njohës i mirë i Shkencave politike në Francë.
Dardan GASHI më ngjasonte në një lis të qelbur pa degë, që kishte një zgërbonjë përbrenda, ku mund të kishte fshehur edhe ndonjë KUÇEDËR SHUMË KOKËSHE E PRONTOS. Nga të gjitha, nuk e tregove veçse këtë të fundit, britmën tënde: veç në qofsh bashkëpunëtor i PRONTOS apo!
Shoku çfarë je ti! Fletë majmunishten ti! Apo jo. Besoj se po…! Mblidhe mendjen: ti je asgjë. Nga asgjëja nuk vjen veç asgjë. Ose vjen prapë asgjëja, e kështu pa fund.
* * * *
O SHQIPTAR – VOTONI NDRYSHIMIN 127
Si është e mundur një gjë e tillë..!
Kjo, që po ndodh sot në Dardani, nuk është as rastësi dhe as surprizë. Kjo sjellje e një gjak prishuri është përgatitur prej kohësh në zyrat e T7, dhe Dardania dhe dardanët, janë paralajmëruar me kohë për analistët banal. Megjithatë veshi është bërë i shurdhër dhe syri i verbër. Vallë nuk të kap turpi e frika nga dita, nga ora, nga minuta, nga sekonda kur të jenë shpenzuar të gjitha ofendimet e një rrugaçërie, kur të jenë bërë të pakuptimta fjalori yt, të gjitha sharjet e poshtërsitë tuaja dhe të gjitha apelet tuaja për t’i bindur votuesit që ta ndërrojnë drejtimin e votës së tyre. Jo, jo, populli nuk hanë barë…
Jo vetëm të gjorët, që s’kanë çfarë të thonë, por edhe mbretërit, kur fluturojnë nga koka e mend të shkreta. Një mbret të tillë lakuriq e të çmendur, Kuptohet, unë nuk do të të shoh vetëm me syrin esëll të fëmijës e kurrsesi syri i dehur i të rriturit, por unë të shoh me syrin esëll të një gjakovari!
Përderisa dobia që mbizotëron në vlerësimet morale të shkrimeve të mia është vetëm dobia e lexuesve, përderisa vështrimi dhe vlerësimi i një shkrimi është kthyer vetëm në mbajtjen e gjallë të kolektivitetit, të shpirtit nacionalistë shqiptar dhe vetëm në atë që duket e rrezikshme për gjallesën e armikut. Nuk do të ketë mundësi të mos ekzistojë asnjë tradhti kombëtare, por vetëm moral e dashuri për komb e atdhe.
Magjia e njohjes do të ishte e kufizuar sikur mbi rrugën e saj të mos kishte aq turp e tradhti për ta kapërcyer pengesat që na i bëjnë “kopukët e zagaret shqiptar si DARDAN GASHI, BERAT BUZHALA, VALON SYLA E VEHBI KAJTAZI…”

May be an image of 2 njerëz

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...