Home / Opinion / KOMUNIZMI DHE ENVERIZMI ISHIN MIQ TË NACIONALIZMIT SHQIPTAR

KOMUNIZMI DHE ENVERIZMI ISHIN MIQ TË NACIONALIZMIT SHQIPTAR

Zeqir DURAKU

SHQIPTAR/Ë, JO VETËM …GJORËT, JO VETËM, EDHE E MOHOJNË, EDHE ATË SHQIPTAR TË CILIN E POHOJNË, E MIRATOJNË DHE E DEKLAROJNË …DERI EDHE ME ADHURIM …EDHE NJERËZIT MË TË MËDHENJ TË BOTËS!?!

Në një shkrim, jo vetëm naiv e tej naiv, dhe jo vetëm qëllimkeq, të njëfarë Thanas L. Gjika të publikuar në Diplomacia.dk më 28 tetor 2020, ku, ndër të tjera, Thanas Gjika thotë: “…Qartësohuni se komunizmi dhe enverizmi ishin armiq të nacionalizmit dhe u përpoqën ta përjetësonin copëtimin e popullit shqiptar në disa shtete”.
…Me këtë thënie tënden këtu sipër, unë, Zeqir DURAKU, para së gjithash, po qartësohem, madje edhe po tej qartësohem se, ti Thanas Gjika, para së gjithash dhe, mbase më shumë se gjithçka tjetër qenke një SHKjA-GREK, apo një GREK-SHKJA kundërshqiptar edhe më shumë dhe, edhe më keq – edhe sesa edhe tërë shkijet dhe tërë grekët!
…Mandej, me thënien tënde në fjalë, po qartësohem se, ti Thanas Gjika, qenke edhe një injorant, apo, edhe më keq, gjysmëinjorant që di pak çka të thotë, por, edhe në atë PAK ÇKA di e mund ta thotë, s’di çka thotë, edhe kur PAK ÇKA, qoftë edhe çkadoqoftë që thotë…, ore Thans Gjika-kokërrotë, por jo vetëm KOKËRROTË! Prandaj, edhe me thënien tënde këtu lart, ia fut, që mos t’them, ia fut si kau pelës, gjithsesi që ia fut në erë kot!
…Dhe, ti s’po ditke çka flet, ngase ti, përpos që qenke edhe qysh thashë deri tash por, edhe si nuk thash, patjetër që sikurse qenke, është pasojë dhe rezultat i faktit se tashmë, ty, por jo vetëm ty…, po të mungon Enver Hoxha-ZOT! E, në mungesë të Enver Hoxhës-ZOT, patjetër që edhe, po dëshmon ti vetë, Thanas Gjika, se përveç si e qysh të cilësova deri tash, qenke bërë, HAJ MEDET, edhe njeriLOPË apo, LOPËNJERI; ndonëse me pamje, besoj se ende dukesh si njeri dhe, shyqyr, sepse po shihet e po ndihet se, edhe kur ti nxjerr zë, edhe zërin, ende e artikulon si njeri, anise kuptimi i artikulimeve tuaja që ti i bën dhe lëshon këtu në fillim të këtij shkrimi, janë, shumë fatkeqësisht, pos tjerash, me kuptimin e LEHJEVE të qenve, apo të PALLJES së lopëve!
…Pikërisht enverizmi dhe komunizmi ENVERIST, o Thanas Gjika KAPLOQE-QOLE, ishin miqtë dhe, më miqtë e nacionalizmit shqiptarë; dhe këtë e vërtetojnë fakte panumërim; apo, e vërtetojnë së paku 1001 fakte! …Por këtë nuk e kupton apo, qëllimkeqësisht përpiqesh ta mohosh ti, Thanas Gjika, por jo vetëm ti, që prej pas vitit 1990 u bëre dhe u bëtë, o mjerë për ty dhe për juve, armiq të së vërtetës, armiq te vetvetes, armiq të Shqipërisë dhe armiq të shqiptarëve të vërtetë – mu ngase po të mungon dhe po iu mungon Enver Hoxha-ZOT ! …Dhe, bash në mungesë të Enver Hoxhë-ZOTIT, nuk po iu mungon tashmë djalli me të birin dhe djajtë me të bijtë e krejt botës që iu bënë për gjëma dhe kukama, dhe për më kukamat e tej kukamat dhe për gjëmat e tej gjëmat…!!!
Pikërisht ENVERIZMI dhe KOMUNIZMI ENVERIST, si askush tjetër në tërë historinë e shqiptarëve, tërë jetën e tyre punuan e u përpoqën vazhdimisht skajshmërisht, veç tjerash që edhe ta përjetësonin bashkimin e tokave shqiptare dhe të popullit shqiptarë, që e kishin ndarë, copëtuar, rindarë, ricopëtuar e përndarë ne disa shtete MIQTË dhe të adhuruarit tu EVROPIANË, dhe të shqipfolësve tjerë si ti, që s’kanë lënë të keqe e të zezë pa ia bërë Shqipërisë dhe popullit shqiptar në përgjithësi; pra, miqtë e juve evropianë (dhe, edhe nuk po lënë EDHE SOT të keqe dhe të zezë pa ia bërë popullit shqiptar dhe tokave shqiptare) ore, Thanas Gjika GREKO-SHKJA ose SHKJA-GREK por, edhe më i ZI e më i KEQ edhe sesa kaq!!!
Pikërisht Enver Hoxha; ENVERIZMI dhe KOMUNIZMI ENVERIAN, të brumosur tejendanë shqiptarisht dhe të shtyrë, prandaj, nga nacionalizmi i tyre i theksuar e kulmor, e krijuan edhe shtetin e parë SHQIPTAR duke i mposhtur miqtë tu dhe armiqtë e jashtëm të Shqipërisë dhe TY si dhe JUVE; shqipfolësit sikurse ti, edhe me armiq të Shqipërisë e të popullit shqiptar, edhe se armiqtë e jashtëm të Shqipërisë, …dhe, të cilin SHTET, me siguri, përkundër dëshirës tënde dhe të shqipfolësve si ti, u detyrua që ta pranonte edhe EVROPA (jo vetëm KURVË…) dhe BOTA mbarë, ore QEN BIR QENI, Thanas Gjika-SHKJA-GREK dhe GREKO-SHKJA, trutharë e trudalë !!!
…Prandaj, për çdo njeri normal dhe sadopak të ndershëm, tamam, ti Thanas Gjika dhe shqipfolësit si ti në Shqipëri dhe kudo gjithandej, që prej pas vitit 1990, pikërisht në mungesë të Enver Hoxhës-ZOT, në mungesë të enverizmit dhe komunizmit enverian, ju, qenë bijë qensh e bijë kudrash, në bashkëpunim dhe bashkëveprim me armiqtë e Shqipërisë dhe të shqiptarëve në Evropë dhe BOTË nuk latë gjë pa bërë dhe nuk po leni gjë pa bërë haptas dhe fshehtë QË TA MBANI COPËTIMIN E POPULLIT SHQIPTAR DHE TOKAVE SHQIPTARE në disa shtete dhe, edhe nuk po leni gjë pa bërë HAPTAS dhe FSHEHTË që edhe mëtutje ta COPTONI DHE NDANI popullin shqiptar dhe tokat shqiptare …edhe më shumë, edhe më tej…!
Mua, kosovarin; DARDANIN – Zeqir DURAKUN, dhe, jo vetëm mua, por edhe të gjithë ne shqiptarët e Kosovës dhe të tokave tjera shqiptare në ish-jugosllavi, NACIONALIZMIN, KOMBËTARIZMIN dhe ATMEMËDHEDASHURINË, më shumë se kushdo tjetër na e ka MËSUAR, na e ka kultivuar dhe na e ka imponuar pikërisht Enver Hoxha; Shqipëria e Enver Hoxhës; enverizmi dhe komunizmi ENVERIAN; …dhe, këtë, SOT nuk e pranon dhe nuk e pranojnë vetëm trutredhurit shqipfolës dhe trushpëlarët shqipfolës, tradhtarët dhe kolaboracionistët e sotëm, por edhe ata shqipfolës melezë e sojsëzë e më kaq edhe sesa kështu dhe kaq, si shembulli yt, ore Thanas Gjika-pizeveng-karaskaq …por, edhe shumë më ZI e më KEQ edhe sesa kështu dhe kaq!!!
…Pikërisht komunizmi ENVERIAN dhe nacionalizmi enverian, dhe jo askush tjetër, bash juve, shqipfolësve të Shqipërisë Londineze, së pari ju shpëtuan …edhe nga mushkonjat, të cilat, po mos t’ishte Enveri; nacionalizmi enverian dhe komunizmi enverian, edhe MUSHKAJAT madje, qenë kah iu qesin fare; sepse, ju nuk ishit të ZOT dhe as aq nacionalist që të mbroheshit as … edhe nga MUSHKONJAT; e, mos t’flasim këtu …edhe diçka tjetër e prej nga diçka tjetër, orë shkarmendi dhe shkërbeja Thanas Gjika!
Pikërisht, nacionalizmi enverian dhe komunizmi enverian, nga njerëz …gati si majmunë që ishit, iu arsimuan, ju kulturuan e iu ngritën për më pak se 50 vjet, edhe në nivele më të larta, që shtetet, edhe më të zhvilluarat dhe MË NACIONALISTE dhe MË KUNDËRKOMUNISTET të Evropës nuk kishin mundur t’i bënin me popujt e vet, as për 400 e 500 vjet, o Thanas Gjika, edhe renegat, fyell e margaq dhe, edhe gjithçka tjetër që është KEQ e MË KEQ sesa u shpreha këtu dhe thash!!!
…Edhe SOT, madje, …edhe njerëzit “MË TË SHQUAR” por, edhe MË KUNDËRKOMUNIST TË BOTËS, bash për NACIONALIZMIN dhe ATDHETARIZMIN e Enver Hoxhës, Enver Hoxhën po e çmojnë dhe vlerësojnë, deri …edhe në ADHURIM, ore Thanas Gjika (por, jo vetëm TI) tashmë …edhe PIS e TEJ PIS, edhe XHAHIL e TEJ XHAHIL, e, edhe LLAPËRÇINË e TEJ LLAPËRÇINË!!!
26.01.2021

About admin

x

Check Also

Kurti: Do të kemi shumicën në Kuvend pa koalicion, me Serbinë hapim kapitull të ri!

22- 02/2021 Albin Kurti Kryeministër Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, u ...